KANKER ALTERNATIEF GENEZEN

ALS HAAST GEBODEN IS

Hier volgen een aantal dingen die men – naar de ervaringen van veel mensen –  in elk geval zou kunnen doen bij een diagnose als “nog een paar dagen/weken/maanden”. Er is dan weinig tijd om te gaan bestuderen wat wellicht aanspreekt – het is tijd voor handelen en wel direct. Tijd om de weg te gaan van kanker alternatief genezen. De kuren hieronder gegeven kunnen worden gecombineerd (en dat wordt ook aangeraden!).

De meeste haast is er in geval van cachexia: de terminale fase waarin kankerpatiënten alleen nog maar achteruit gaan. Daarom begin ik met deze fase, en ik vertel wat zoal wordt geadviseerd om te doen op het gebied van alternatieve natuurlijke behandeling van kanker – juist als je, zoals ik ook op 1 maart 2012, de boodschap kreeg “dat je maar weinig tijd meer hebt”.

Untitled 3 kopie

HET BESTRIJDEN VAN CACHEXIA (TERMINALE FASE)

Cachexia is de vicieuze cirkel waarin terminale kankerpatiënten terecht kunnen komen. Kankercellen maken melkzuur aan. Het melkzuur gaat vervolgens naar de lever (de bloedbaan raakt vol van melkzuur). Eenmaal in de lever wordt het melkzuur omgezet in glucose. En raad eens… de glucose gaat vervolgens weer naar de kankercellen, voedt deze, en meer melkzuur wordt zo aangemaakt. Beide kanten van deze cyclus (de lever en de kankercellen) verbruiken grote hoeveelheden energie, het melkzuur in de bloedbaan maakt de kankerpatiënt zwak, en gezonde cellen krijgen geen voeding!!

Naar schatting doodt cachexia 40% van de kankerpatiënten. Chemotherapie doet helaas helemaal niets om deze cyclus van melkzuur te stoppen.

Cachexia is te herkennen aan o.a. grote vermoeidheid en lusteloosheid – en gewichtsverlies ook als de patiënt nog wel eet. De voeding wordt via het bovenbeschreven proces immers “gestolen” door de kankercellen…

Hier is wat we volgens de ervaring van cancertutor.com kunnen doen:

Het wegwerken van het melkzuur in de bloedbaan (melkzuur maakt dat niet-kanker cellen te weinig voedingsstoffen en energie krijgen). Dit wordt over het algemeen gedaan met MSM (methyl-sulfonal-methaan, een zwavelprodukt). Te koop overal online, De Tuinen etc., ook bij vitaminesperpost.nl). Neem een theelepeltje MSM-poeder (iets meer mag ook), samen met magnesium en d-Ribose (zie hieronder). Zie ook hier links onder het Hoofdje “MSM” voor verdere mogelijkheden om MSM te nemen.

Let op: Neem geen MSM samen met bloedverdunners of hoge doses aspirine!

Neem evenmin MSM samen met hoge doses medicijnen zonder de apotheek te vragen of het samen kan.

Heel zelden komt het voor dat mensen allergisch zijn voor MSM. Dit uit zich dan meestal als een uitslag op de huid. In dat geval MSM niet nemen.

Een ander middel dat melkzuur tegengaat is magnesium. De suggestie is om ruim en goede magnesium te nemen (bijv. vloeibaar: ik vond het voordelig bij www.koopjesdrogisterij.nl/products/display/magnesium-vloeibaar?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=vergelijksite&utm_term=780053000133&gclid=CIPom5_03rkCFUNe3god5yMA3w)

Sommige middelen weten voedingsstoffen naar de niet-kanker cellen te krijgen, ondanks de blokkade door het melkzuur. Voorbeelden zijn naar zeggen Vitamine C, en de boven al genoemde d-Ribose (te koop bij http://www.vitaminesperpost.nl/) (d-Ribose is een soort suiker die van nature in levende cellen voorkomt). Zie ook het hoofdje “Liposomale Vitamine C”.

Een laatste optie is te zorgen dat de lever geen glucose aanmaakt – dat kan naar zeggen door middel van hydrazine sulfaat. Dit product vereist echter deskundige ondersteuning omdat het gevaarlijk kan zijn. Deze deskundige ondersteuning en het product hydrazine sulfaat (sulphate) kan je kopen bij http://www.essense-of-life.com/   Ook ATP is hier te koop (maar dat kan je ook in Nederland kopen, hydrazine sulfaat niet). Met deze website essense-of-life kan je ook contact opnemen en je probleem voorleggen. Dit zijn experts die dan met je meedenken! Engelstalig uiteraard.

SAMENVATTEND: bij Cachexia:

Neem ruim Vitamine C (zie vooral ook het Hoofdje links “Liposomale Vitamine C”!!!), d-Ribose, Magnesium (liefst vloeibaar), ATP en MSM (eventueel via een protocol). Eventueel ook Hydrazine sulfaat – als dat kan.

Waarschuwing: Als je Vitamine C neemt, pas dan op met het Budwig-papje – zie het hoofdje hier  links – dat gaat niet samen met Vitamine C, maar sla desondanks geen van beide over!!! Neem echter zo veel mogelijk ruimte als mogelijk tussen het Budwig-papje en de Vitamine C (minimaal 4 uur, maar dus liefst nog veel meer, zowel vóór als ná).

Voor wie ruim liposomale Vitamine C neemt, of intraveneuze Vitamine C, wordt aangeraden het Budwig-papje helemaal niet te nemen.

TIP voor mensen die moeilijk kunnen eten: Biologische babyvoeding in potjes van de natuurvoedingszaak!

 

Untitled 3 kopie

RESONANTIETHERAPIE (RIFE)

Resonantietherapie wordt door meerdere alternatieve experts, en met name ook cancertutor.com, aangeraden juist ook voor patiënten bij wie haast geboden is – dat wil zeggen dat je een diagnose hebt gekregen, vergelijkbaar met de mijne: “nog zoveel dagen/weken/maanden…”

Er zijn slechts een paar adressen in Nederland waar men krachtige resonantie-therapie als “primaire-therapie” aanbiedt:

http://www.ngcenergyhealing.com (Veldhoven, bij Eindhoven, uitgebreide zelf-bouw apparatuur)

http://www.vital-energy.nl (Ten Boer, Groningen, uitgebreide zelf-bouw apparatuur)

http://www.teslaenergycenteramsterdam.nl (Amsterdam, minder uitgebreide apparatuur).

Mocht het bezoeken van een centrum voor resonantietherapie financieel of praktisch onmogelijk zijn, dan kan je alle andere aanbevelingen volgen genoemd in “als haast geboden is”. Men raadt aan daarbij dan zo mogelijk een zapper te gebruiken, of zelfs een “super goedkope zapper” (zie de Hoofdjes links: “Hulda Clark, zapper en kruiden” en “Super goedkope zapper). Daarna zou je kunnen overgaan tot een door jou gekozen regiem, liefst met een streng dieet zoals het Budwig dieet (zie Hoofdje links – dieet met voornamelijk rauwe groenten en fruit en veel verse sappen). Aangeraden wordt bij dit alles vooral ook de combinatie Vitamine C, d-Ribose, Magnesium en MSM te gebruiken – totdat je merkt dat alle tekenen van Cachexia voorbij zijn. Dan kan je eventueel wat dit betreft wat gaan minderen…

Untitled 3 kopie

HET BUDWIG-PAPJE

Indien je het enigszins aankan, dan wordt aangeraden zo mogelijk  ‘s ochtends het Budwig-papje te nemen (zie het Hoofdje links). Het nemen van anti-oxidanten wordt dan afgeraden tot 4 uur na het Budwig-papje (dat is oxidant – het werkt elkaar tegen). (Anti-oxidanten zijn de meeste vitaminen en supplementen – gewoon met al zulk soort zaken minimaal 4 uur wachten – 4 uur betekent: zowel 4 uur vóór als ná het Budwig-papje).

Mocht je het Budwig-papje niet kunnen innemen om welke reden dan ook, dan kan je proberen groenten- of vruchtensap (vers, biologisch) te nemen, met daarin zo veel mogelijk lijnzaadolie! Of je kan wat lijnzaadolie mengen door welke voedingsmiddel je ook maar door je keel kan krijgen – het wordt gezien als belangrijk!

Vermeld wordt ook als goede aanvulling: hennep-olie en eventueel klein scheutje saffloerolie.

Untitled 3 kopie

DIEET

Zie ook het hoofdje links “DIEET” of “BUDWIG DIEET”. Maar hier volgt de basis:

– geen suiker,

– geen kunstmatige zoetstoffen; neem eventueel stevia, gemaakt van een plantje,

– geen tarwe (eet spelt of rogge of boekweit),

– geen witte rijst en liefst geen of weinig aardappelen,

– geen kant-en-klaar produkten of voorbewerkte produkten,

– liefst geen vlees (behalve eventueel wat biologisch),

– geen zuivel (behalve eventueel wat jonge geitenkaas of feta),

– veel groenten en fruit,

– veel rauwkost,

– veel verse sappen zonder suiker, vooral groentensap (groenten en fruit niet mengen). Eet zoveel mogelijk vers! Als je geen biologisch voedsel kan betalen, was dan groenten en fruit in een sopje van biologisch afwasmiddel – goed naspoelen natuurlijk.

Als je geen sapcentrifuge of slow juicer kan betalen om sap te maken, gooi dan wat groenten in een blender, of zet de staafmixer er op (wel eerst goed wassen dus).

N.B. Eet niet louter groene groenten, dan krijg je te veel vitamine K, en dat veroorzaakt bij sommige mensen bloedpropjes.

TIP voor mensen die moeilijk kunnen eten: Biologische babyvoeding in potjes van de natuurvoedingszaak!

Untitled 3 kopie

ATP

ATP = Adenosinetrifosfaat, een stof die in de celstofwisseling een sleutelrol vervult als drager van energie. Voor de meeste in de cellen spelende processen is energie nodig – en kankerpatiënten komen meestal energie tekort – dus is een aanvulling van ATP best een aanrader! Ik geef maar geen links – ATP is bij de meeste online-drogisten te koop.

Untitled 3 kopie

CAT’s CLAW (KATTENKLAUW)

Van Cat’s Claw wordt verteld dat het weerstand-verhogend en kanker-bestrijdend is. Bij ernstige kanker wordt aangeraden tijdens de eerste maand van de alternatieve behandeling een supplement te geven van Cat’s Claw in combinatie met Super-fruitsap Noni. Men neemt dan 3x daags een eetlepel noni en cat’s claw extract.  (Waarschuwing: ook deze combinatie minstens 4 uur na het Budwig-papje innemen!)

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/34537-cats-claw-weerstand-verhogen-en-kanker-bestrijden.

http://www.vitaminesperpost.nl/cats-claw-extract.html?utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=productfeed&gclid=CP3xudvWxbkCFc7C3godY0cAyA

http://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/11279/Noni-Juice-Puur-Sap-Mattisson-1000-ml?gclid=CNmGjaHWxbkCFcVa3god-T4A1w

Untitled 3 kopie

CHLORELLA EN SPIRULINA, TARWEGRAS EN GERSTEGRAS

Beide algen te krijgen in tabletvorm, maar her en der ook in poedervorm. Aangeraden wordt 3x daags van beide soorten zo’n 6 tabletten te nemen. Dit is een soort supervoedsel – als je het wegkrijgt is het eigenlijk een stukje totale voeding. Als het met de tabletten niet lukt, dan kan je het nemen als poeder (in water of fruitsap).

Tarwegras en gerstegras horen hier eigenlijk bij. Het zijn de superfoods – krachtbommen. Deze laatste twee zijn meestal verkrijgbaar als poeder.

Alles te koop waarschijnlijk in natuurvoedingszaken, de betere drogisten, De Tuinen, maar ook online (http://www.vitaminesperpost.nl/).

Untitled 3 kopie

SUPERFOOD

Dit spul (groen poeder) heeft bovengenoemde superfoods in zich, samen met nog een hoop andere superfoods. Men dient dan wel ruim voldoende nemen, om te zorgen dat je bovenstaande spullen genoeg binnenkrijgt (ik bedoel chlorella, spirulina, tarwegras en gerstegras) – het beste is waarschijnlijk Vitals true superfood te nemen met nog wat van chlorella etc. extra er bij.

Je kan al dat poeder nemen opgelost in water of fruitsap. Probeer het met kleine slokjes naar binnen te krijgen.

Je kan Vitals True Superfood online kopen – http://www.vitals.nl/producten/biologisch/true-superfood-biologisch

Er zijn ook andere merken superfood (greens), maar om te beginnen is dit merk wel erg goed.

Untitled 3 kopie

ZUUR EN BASISCH/ALKALISCH

Kanker gedijdt in een zure omgeving. Men raadt dus dringend aan er voor te zorgen dat het lichaam zo snel mogelijk minder zuur wordt (bij kankerpatiënten is de zuurgraad bijna altijd helemaal mis). Zie het Hoofdje links “Zuur en basisch/alkalisch” – dat is het tegengestelde van zuur. Ik herhaal hier even voor de eenvoud een aantal zaken.

Wat raadt men aan om het lichaam basisch/alkalisch te maken?

Natriumbicarbonaat (zuiveringszout, food grade). Een paar flinke scheppen in een bad en een half uurtje erin. Of twee eetlepels in een bakje water en een voetbad nemen. Of een half theelepeltje natriumbicarbonaat in lauw water ’s ochtends en ’s avonds. En nog beter: alle drie de methoden.

Verder raadt men aan voor het basisch maken van het lichaam: Appelciderazijn (biologisch) – wel zoeten met stevia en heel erg verdunnen, of door groentensap doen, het is erg zuur/agressief. Topper: zuurkoolsap. Ook citroensap en cranberrysap zijn prima!

Een heel simpele manier om je lijf alkalisch te maken is 6 geraspte citroenen per dag (neem ze dan wel biologisch als het even kan, of was ze SUPERGOED). Je mag het rasp-mengsel innemen met wat druppels vloeibare stevia en water. Citroenkwast voor de liefhebbers!

Zuurgraad zelf meten: dit kan heel eenvoudig – bij de betere drogisten verkopen ze pH strips – en je kan ze ook overal online kopen. Zo’n stripje doe je in wat uitgespuugd speeksel (haal nieuw speeksel van onder de tong naar boven) – even wachten, duurt kort, dan haal je het eruit, weer even half minuutje of zo wachten, en dan zie je dat het geel hopelijk donker is verkleurd. Er is een kleurkaartje bij de strips waarop je de kleur kan vergelijken met kleuren die daar staan. Hoe geler hoe slechter (lager getal), hoe meer donker blauw/groen, hoe beter (hoger getal). “Normaal” is het getal 7. Alles daar onder kan dus beter. Alles daar boven is voor kanker helemaal top! (Dat laatste lukt ook mij maar een enkele keer – ik heb moeite om die 7 te halen).

Untitled 3 kopie

CELLECT-BUDWIG PROTOCOL

Dit is een totaal-protocol voor Stadium IV kanker – ook geschikt voor mensen bij wie haast geboden is. Zelfs bij patiënten die nog slechts dagen te leven hadden, heeft dit naar zeggen regelmatig succes gehad. Voor dit uitgebreide protocol zie links onder het Hoofdje “Budwig Dieet”.

Untitled 3 kopie