Kanker: hoe verder?

Dus je hebt kanker… Of een innig geliefd persoon kreeg deze vreselijke diagnose te horen. Dat is schrikken, zeker… even zakt de grond onder je voeten weg. Een donderslag bij heldere hemel… is dit dan het einde? Maar wacht: het is wellicht bij lange na niet het doodvonnis dat je nu vreest. Er is hulp. Er zijn mogelijkheden en kansen. Méér zelfs dan je nu denkt! Dus pak ze, en ga ervoor!

Wellicht kan de reguliere geneeskunde je helpen. Maar “geholpen worden” hoeft niet te betekenen dat je louter achterover gaat leunen en alles dat volgt passief over je heen laat komen. Je kan namelijk volgens de ervaring van velen ook zelf een steentje bijdragen aan het gebouw van je herstel, of het herstel van degene waar je zo van houdt. Door de juiste en gezonde voeding bijvoorbeeld. Verder vertel ik over mensen die “resonantietherapie” toepassen (“Rife”), of die ontdekten baat te hebben bij gebruik van een “zapper”. (Ik leg dit alles op deze website uit – zie de Behandelingen in het menu). En je kan positief bijdragen door te werken aan een goede geesteshouding. Dat geldt voor de patiënt, maar ook voor diens omgeving. Een gezonde geest werkt mee aan het herstel van het lichaam – en juist ook bij kanker bereiken mensen soms bijzondere resultaten mede door de kracht van de geest (met grote of kleine letter “G”).

Misschien ook ben je één van die “pechvogels” die van de medici te horen krijgen “er is niets dat wij (nog) voor u kunnen doen – nog enkele weken/maanden/jaren – maar het einde is onvermijdelijk”. Naar huis gestuurd met het adres van de palliatieve zorg – zoals het mij overkwam. En, net als ik destijds, denk je dan wellicht: “dit is dus inderdaad het einde”.

Maar “niet geholpen kunnen worden” hoeft volgens vele mensen niet te betekenen dat je het einde passief over je heen laat komen. Deze website vertelt het resultaat van hun zoektocht en hun ervaringen. Over de methoden die mensen gebruikten toen ze via alternatieve weg gingen vechten voor hun leven. Alweer: vaak door de juiste en gezonde voeding. Maar ook: “resonantietherapie”, of gebruik van een “zapper”, door vitaminen en supplementen, door kuren en kuurtjes. Er zijn mensen die werken aan het versterken van hun immuunsysteem – opdat hun lichaam beter kan vechten tegen verstoringen en indringers. Mensen die methoden volgen om zich te bevrijden van kankercellen in hun lichaam. En iedereen kan werken aan een positieve geest. Via spiritualiteit, gebed en meditatie, visualisatie en energetische technieken hebben mensen volgens hun zeggen soms méér bereikt dan ze ooit durfden dromen.

“Hoop doet leven” is dan niet louter een loze opmerking – veel mensen hebben het ervaren als een feit.

En tenslotte: er zijn mensen die overleven, tegen alle “medische logica” en verwachtingen in. Dat zou jij kunnen zijn.

Er zijn zo veel verschillende dingen die mensen hebben gedaan in hun strijd om te overleven – dat deze website slechts een begin is van alle mogelijkheden die er worden genoemd voor alternatieve, natuurlijke behandelingen van kanker…

En nee:  zijn geen garanties, dat weten de mensen die mij al deze zaken vertelden ook. Zo is het leven niet! Deze website beweert niet dat de hier beschreven middelen en methoden je zullen genezen. Ik vertel hier alleen de methoden waarvan mensen vertelden dat ze het hebben geprobeerd, en dat het in hun geval vaak gunstig uitwerkte. Ik ben zelf één van die mensen die van alles probeerden, het is nu eind 2015 en ik overleef nu al 3,5  jaar mijn longkanker. De artsen gaven mij nog zo’n maand of twee te leven. En toen ik langer bleek te overleven, dacht men dat ik toch 100% zeker het jaar niet zou halen. Maar ik overleefde, en ging zelfs vooruit! Daarom vertel ik graag anderen over wat mij heeft geholpen – en nog helpt. Er over allerlei methoden die andere mensen hebben geprobeerd, en die vervolgens overleefden.

Er is dus hoop – en dáár is het begin van een nieuwe weg… Hoop doet leven!