7. Wat bij veel pijn

Ik heb een apart hoofdstukje gemaakt van middeltjes die worden aanbevolen tegen pijn, omdat dit altijd acuut is! Let wel: onderstaande middelen sluiten elkaar niet uit. Je kan er meerdere tegelijkertijd gebruiken – behalve in geval van het Budwig-papje (dat mag niet samen met anti-oxidanten).

Ik koos voor een alfabetische volgorde.

Je kan je trouwens ook laten begeleiden door therapeuten gespecialiseerd in o.a. PIJN-MANAGEMENT. Bijvoorbeeld: http://www.ohmpraktijk.nl – zij zullen je kunnen adviseren hoe om te gaan met pijn.

ALBI- OF ARDI-PLEISTER (is te combineren met gember-compres)

Deze “pleister” wordt gemaakt van de Taro- of Arbi-aardappel (ook wel Albi of Eddo). Niet zo eenvoudig te krijgen in Nederland of België. Deze aardappelen, of bloem/meel van de Taro vind je in Indische, Surinaamse,
 Thaise, Japanse, en Chinese winkels onder de benaming Malanga Flour en ook wel 
als Eddo/Darheen/Tania/Cocoyam/Yautia flour.

De Arbi/Taro-aardappel raspen – of neem het meel (vers is beter) – en maak hiervan met wat water een dikke smeerbare brei. Deze brei doen in een katoenen doek, en leggen op de pijnlijke plek (grootte van de pleister = grootte van de pijnplek, hele plek dus bedekken). Doe vervolgens wat geroosterd zout in een doek of stoffen zak en leg dit op de pleister. Je kan e.e.a. ook vastbinden zodat je er mee kan lopen (bijv. met een doek).

Draag de pleister minstens 4 uur – maar verwissel hem wel voor een verse na 2 uur (dan gebruik je dus twee “pleisters”). Gebruikte pleisters niet hergebruiken, ze zijn verontreinigd, want dit middel trekt gifstoffen uit je lijf via de huid.

Ik las ook ergens dat het goed zou zijn als de “pasta” direct in contact komt met de huid – dat kan je dus ook proberen.

Eveneens las ik een recept waarbij door deze pleister ook nog wat gember wordt gedaan.

De macrobiotische/biologische winkel Deshima in Amsterdam op de Weteringschans 65 verkoopt Arbiwortel. Zie http://www.macrobiotics.nl/assets/2008/DESHIMA_COMPLETE_PRICELIST_NL.PDF  Neem vantevoren wel even contact met ze op: het is niet altijd op voorraad – maar ze kunnen het voor je bestellen.

Ook te krijgen bij http://www.amazingoriental.com/content/oriental-beverwijk   Tel. 0251-221110  Daar heet het Eddo – en ik hoorde € 3,25 per kilo – dat is dus goed te doen. En ik hoorde ook zelfs http://www.orientalwebshop.nl/product/3860 – voor € 2,69!

Goedkoop alternatief! Mocht je toch geen Taro- of Arbi kunnen vinden, dan kan je deze Arbi-pleister ook vervangen door een chlorofyl-pleister. Trek gewoon het veld in en pluk groene bladeren van planten (groen loof van radijs is heel goed, maar het mag van alles zijn, als het maar groen is, gaat kennelijk om de chlorofyl). Maak van dit groene gebeuren met wat water een prutje en maak daarmee de pleister.

Je zou hier ook wat gember door kunnen doen.

APPEL-CIDER-AZIJN

Werkt naar zeggen soms ook bij pijn. Geraden wordt het in te nemen met bijv. ahornsiroop of agavesiroop – of met wat stevia (het is echt ZUUR, sommige mensen krijgen het moeilijk naar binnen – het beste is het ruim te verdunnen met water).

Appel-cider-azijn is als een standaard voedsel: je kan er niet snel te veel van nemen – in redelijkheid.

BUDWIG-PAPJE

Niet nemen samen met andere producten. Kan wel worden gecombineerd met dingen als electro-medicin. Het schijnt ook te helpen tegen pijn, maar zelf heb ik dat niet zo ervaren (maar ja, ik neem het Budwig papje iedere dag – misschien had ik anders veel meer pijn gehad – nu was en is het prima te doen).

Elders op deze website ga ik nader in op het Budwig-papje (zie het Hoofdje links).

DMSO (dimethylsulfoxide)

Dit is een substantie verwant aan MSM. Je koopt het in vloeibare vorm en smeert het dunnetjes op de huid op de plek van de pijn. DMSO werkt naar zeggen ook genezend, is een ontstekingsremmer en anti-oxidant. Te koop bij:

http://www.mms4u.nl/shop/nl/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&q=dmso&x=0&y=0&dispatch=search.results

DMSO is ook een onderdeel van meerdere kuren – je komt het als zodanig verderop op deze website weer tegen.

DRINK VOLDOENDE GEFILTERD WATER

Als het lichaam uitdroogt geeft het pijnsignalen af. Altijd te proberen dus! Geen gedestilleerd water nemen.

ESSIAC THEE

Dit helpt naar zeggen soms tegen pijn – het is te proberen.

Elders ga ik hier nader op in (zie het Hoofdje “Essiac thee” links).

GEMBER-THEE en GEMBER-COMPRESSEN

Gember-thee kan je maken van gewoon wat gehakte verse gember – maar ook van gember-poeder. Van gember-thee kan je ook een compres maken: gewoon warme gember-thee op een stuk molton of zoiets gieten, op de pijnlijke plek leggen – met eventueel een dekentje er over, of zelfs een warme kruik.

Ik heb ook een uitgebreider recept voor een gember-compres doorgekregen: 140 gram geraspte gember op 2 liter water – bij erge pijn dubbele hoeveelheid gember nemen. Water verhitten tot zo’n 70˚ – niet koken. Gember (vers dus, zo’n gember-wortel) raspen en in doek wikkelen (liefst kaasdoek, anders theedoek). Dichtbinden met touwtje en in het warme water leggen, in pan op zacht pitje, niet koken, wel warm houden. Wacht tot water bleek-geel is. Dan, terwijl de doek met gember nog in het water ligt, uitknijpen. Week een handdoek of molton in dat water, knijp een beetje uit, en leg op de pijnlijke plek. Als het compres afkoelt, weer in het water doen (dat hou je dus warm). Je kan het zelfde water 24 uur lang gebruiken. Als de huid rood wordt kan je stoppen (kan 10 maar ook wel 30 minuten duren). De rode huid zegt dat de bloedsomloop is hersteld – dat is goed!

Bij ernstige pijn een gember-compres geven 4 à 5 keer per dag, gevolgd door – als het je lukt de ingrediënten te vinden – een arbi (ook wel aldi)-pleister (zie hierboven). Verwissel elke 4 uur.

KERSENSAP

Heel verrassend, maar naar zeggen waar – kersensap kan soms helpen bij pijn. Helpt trouwens ook bij slapen (er zit melatonine in).

http://www.spiruella.nl/zwart-kersensap-1616.html

(Trouwens ook een goede website voor andere produkten).

KLEUR-LICHTTHERAPIE

http://www.natuurarts.com/Behandelmethoden_lichttherapie.html

Kan naar zeggen soms pijnen verzachten.

LOBELIA-TINCTUUR

Voor uitwendig zowel als inwendig gebruik.

Naar zeggen is het goed voor de longen, het helpt slijm ophoesten.

Bij inwendig gebruik 1/2-2 ml 3x daags, te nemen in een glas water. Begin met lage dosering, desnoods enkele druppels, het is sterk spul. 

MAGNEETVELD-THERAPIE

Voor pijnbestrijding en darmverstoppingen na chemo/bestraling

http://www.Vivere-magneetveld.nl

MIRRE

Wordt aangeraden uitwendig, vooral bij huidkanker.

MISTLETOE (MARETAK)

Firma Abnoba of merknaam Iscador

Mistletoe activeert het immuunsysteem, zo zegt men. Het bevat stoffen die de groei van tumoren remmen, en stoffen die kankercellen doden.

Voor wie chemo en/of bestraling ondergaat: de behandelingen schijnen beter te verdragen te zijn met mistletoe-therapie als ondersteuning.

Iscador stimuleert naar zeggen de nieuwvorming van rode en witte bloedcellen zodat bij kanker de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie beter zijn te verdragen.

Mistletoe is ook pijnstillend.

De behandeling is in de vorm van injecties.

In Nederland is dit middel trouwens verboden, maar in Duitsland is het wel toegestaan. Voor informatie: http://www.wala-nederland.nl/   of bel 070-3950954.

Ik heb een vriendin die er baat bij had (combinatie met reguliere chemo-achtige behandeling).

MSM (methylsulfonylmethaan)

Dit is een zwavelachtig substantie, te koop in natuurvoedingszaken en online. Verkrijgbaar in capsules en als poeder (daar zit dan een maatschepje bij). MSM is te gebruiken in de vorm van een kuur – ik ga daar op deze website nader op in. En MSM wordt ook besproken in het hoofdstukje “Als haast geboden is”. Zie de Hoofdjes links. Ik heb zelf het merk Bonusan, voordelig gevonden bij:

http://www.deonlinedrogist.nl/bonusan-m-308.html?resetPage=resetPage&ckeywords=msm+poeder&sort=d&limit=25&c=&m=308&cfrom=&page=1&tab=&brandOpen=&categoryOpen=&brandFilter=&categoryFilter=

Neem geen MSM samen met bloedverdunners of hoge doses aspirine!

Neem evenmin MSM samen met hoge doses medicijnen zonder de apotheek te vragen of het samen kan.

Heel zelden komt het voor dat mensen allergisch zijn voor MSM. Dit uit zich dan meestal als een uitslag op de huid. In dat geval MSM niet nemen. Ben je gevoelig voor allergieën, probeer MSM dan voorzichtig uit met een klein beetje in het begin.

NEGATIEVE IONEN GENERATOR

Geen wondermiddel hoor, maar mensen met pijn hebben kennelijk toch vaak enige verlichting ondervonden met zo’n apparaat in de kamer. Ik vond er een paar online:

http://www.staples.nl/kantoorinrichting-stoelen-kasten/ventilatoren-airconditioners-kachels/airconditioners/luchtreiniger-pure-clean-688?campaign=google-shopping&utm_source=google&utm_medium=shoppingG&utm_content=5403051&utm_campaign=google-shopping&gclid=CPmW-Z7WqrkCFYRa3godpWMAsA

http://www.webwinkel.airfresh.nl/N_frame.html?http://www.webwinkel.airfresh.nl/Tower_Luchtreiniger_UV_en_ionisatie__N_art_946.html

OREGANO-OLIE

Dit wordt afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor oregano, thijm, basilicum, munt of muskaatsalie.

Men raadt aan een paar druppels onder de tong te nemen, of het op de huid te smeren.

PADDESTOELEN

Maitake, Shiitake, Reishi, Cordyceps (ook verkrijgbaar als tablet).

Deze paddestoelen worden aanbevolen in een anti-kanker dieet, maar ook wel als middel tegen pijn. Ik heb er geen directe ervaringen van gehoord.

PEA

PEA (palmytoylethanolamide is een lichaamseigen stof waarvan in de laatste jaren door onderzoek is ontdekt dat het pijnstillend werkt, ook bij kanker. Kankerpatiënten maken minder PEA aan dan gezonde mensen, dus is een aanvulling een goed idee. PEA werkt niet onmiddellijk, maar langzaam aan gedurende weken wordt de pijn minder. PEA is verkrijgbaar zonder recept. Ik vond PEA bij de volgende website https://www.aromawinkel.nl/natuurgeneeskunde/peapure-30-st.html – maar het zal ook wel op andere plekken verkrijgbaar zijn. Ik heb nog geen mensen gesproken die het hebben gebruikt – dus ik houd me aanbevolen voor nadere info!

TRANSCUTANE ELEKTRISCHE ZENUW(NEURO)STIMULATIE TENS

Werkt soms kort, soms langer. Wordt gegeven door fysiotherapeuten.

TENS kan gegeven worden in een pijn-polie. Raadpleeg je huisarts.

Altijd de moeite waard om te informeren of het in jouw geval mogelijk is.

VITAMINE B17 – LAETRILE

Amygdalin, ook wel Vitmine B17 genoemd, of daarvan afgeleid het produkt Laetrile wordt geroemd als een krachtig middel tegen kanker – ook voor een vergevorderd stadium. Er schijnen ook goede resultaten te zijn met pijn. Te koop in Duitsland:

http://www.body-soul-spirit-center.com/themes/kategorie/detail.php?artikelid=49&kategorieid=38&source=1&refertype=10

Je kan het krijgen in capsules, in abrikozenpitten (daar zit het van nature in), maar ook als laetrile om te injecteren (vraag info over hoe – zoek een medisch geschoold persoon die dit voor je injecteert – wel prijzig trouwens…).

Elders nog wat meer info over abrikozenpitten, B17/Amygdalin/Laetrile (Zie het betreffende Hoofdje links, daar geef k ook meer voordelige adressen).

VITAMINE C

Aangeraden wordt 10 gram of meer per dag. Zie ook elders op deze website onder het hoofdje links: “Liposomale Vitamine C”. Let op: er moet 4 uur liggen tussen Vitamine C en het Budwig-papje!

WIET(-OLIE)

Schijnt bij sommige mensen goed te helpen tegen pijn (maar niet bij iedereen).

Te krijgen bij: http://www.mediwiet.nl, of http://www.thehealthcure.nl.

Het is raadzaam even op te bellen en het hoe en wat even te bepraten. Zeg dat het tegen pijn is – ze hebben soorten die daarop zijn gekweekt.

Nadeel van wiet: je kan er nogal duf van worden. Maar: tegenwoordig bestaat er een nieuwe “versie” – CBD olie – en daarvan wordt je veel minder duf.

Nog een groot voordeel: men meldt dat wiet-olie ook genezend werkt op kanker! Dan werkt het dus dubbel!

Wiet kan ook worden gerookt, of gebruikt als thee. Dit is soms op recept te verkrijgen – informeer bij je huisarts. (De olie is niet op recept verkrijgbaar)!

Adres voor CBD-olie (nagenoeg zonder THC, dus je wordt er gegarandeerd niet “high” van – maar krijgt wel de medicinale werking): http://hennep-olie.eu/

ZALF: PIJNSTILLENDE ZALF MAKEN

Ik kreeg onderstaand recept door:

(de kruiden zijn o.a. te koop bij www.gekruid.com/)

30 gram muur

30 gram alsem

30 gram duizendblad

Goed mengen

Doe in een halve liter olijfolie, verhit, en laat gedurende 3 uur zachtjes pruttelen op een laag pitje.

Giet door een zeef en voeg 30 gram bijenwas toe en 5 dessertlepels Aloë Vera gel.

Meng alles goed en giet in pot(ten).

Kan worden gebruikt voor een massage.

Kan ook dunnetjes worden aangebracht op de plaats van de pijn.