WAT IK DOE

Op deze website wordt meermaals benadrukt dat het, als het gaat om natuurlijke manieren van kanker behandelen, voor iedereen goed is eigen, persoonlijke keuzes te maken. Toch zijn mensen wel eens nieuwsgierig wat ik als samensteller van deze website zelf doe, dus ik geef hier een overzichtje van de voornaamste dingen die ik doe of probeerde of van plan ben. Let er dus wel op dat dit louter een willekeurig voorbeeld is van de keuzes van één persoon.

Foto op 24-04-15 om 13.57

*   Resonantietherapie. Eigenlijk heel toevallig nam iemand mij al kort na mijn diagnose mee naar NGC Energy Healing in Veldhoven (http://www.ngcenergyhealing.com). Ik had nog nooit van resonantietherapie gehoord. En eerlijk gezegd: als ik niet zo wanhopig was geweest, was ik vast niet gegaan. Maar ik ging dus, eerst 3x in de week, daarna 2x. Ik ben er van overtuigd dat dit voor mij een belangrijk aandeel heeft in mijn overleven!  Ik gebruik hiervan ook bepaalde producten zoals colloïdaal zilver en goud. Op mijn verlanglijstje stond lange tijd een eigen Multiwave Oscillator voor er bij (http://www.multiwaveoscillator.nl/) – maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan, dus dat ging even niet door. Op dit moment heb ik er echter eentje te leen – dus dat is top. En ik heb horen verluiden dat er een kleinere, krachtiger en voordeliger apparaat in Nederland in de maak is. Mocht die MWO binnenkort beschikbaar komen, dan houd ik jullie op de hoogte.

*   Hulda Clark zapper. Ik heb een zapper en gebruik deze soms op dagen dat ik niet naar resonantietherapie kan. Ook “zap” ik wel eten en drinken op dit apparaatje, dat ik trouwens heb gekocht van Harm Valentijn (http://www.huldaclark.tk).

*   Dieet. Het beste zou volgens mij zijn louter verse groentensappen en veel groenten en wat fruit. Verder noten, zaden e.d. (zie Hoofdje links Budwig dieet). Maar ik breng dat niet allemaal perfect op omdat het zo veel werk is. Wat ik nu doe is als volgt: Ik eet ’s ochtends het Budwig-papje (zie Hoofdje links “Budwig papje”). Ik eet biologisch. Ik eet geen vlees en nauwelijks zuivel (beetje jonge geitenkaas soms). Ik eet geen suiker en geen tarwe – geen pinda’s geen cashewnoten. Ik heb lange tijd groentensappen van de bio-winkel gekocht: gemengd groentensap, wortelsap, bietensap, zuurkoolsap. Beter zou dus zijn zelf juicen en ik had dat ook een tijd gedaan (daar was ik best trots op) – wortelen, bieten, selderij, aardappeltje, courgette, appel, beetje Himalaya-zout en citroen en verder wat ik zo in huis had (kool bijv.). Op dit moment, na mijn ziekte in oktober-december 2014, heb ik niet de fut, dus zijn het weer even kant-en-klaar gekochte sappen. Ik bak alleen in kokosolie, en vermijd alle transvetten (fabrieks-vetten). Ik eet groenten, fruit, noten, beetje spelt-producten en ook rogge, boekweit, amaranth e.d., soms wat volkoren basmati-rijst. Een enkel biologisch aardappeltje gebakken in kokosolie – hoewel dat eigenlijk niet op de lijst van geoorloofde zaken staat (maar als ik het koud eet schijnt het wel weer te kunnen). Ik drink veel gefilterd water en wat fruit-sap (ananas o.a., dat pers ik soms ook zelf). En zo héél af en toe eet ik dus iets dat eigenlijk niet mag – maar niet vaak hoor!

*   Vitamines en supplementen. Ik neem in elk geval dagelijks een goede multivitamine. Verder vitamine C, vitamine D3 en K2, vitamine E, magnesium, selenium, enzymen, alfa liponzuur, foliumzuur. Verder L-lysine en L-proline. Ik slik ook capsules met kurkuma en met graviola. Soms neem ik nog wel eens andere supplementen, bijv. transfer factor, maar het bovenstaande is het voornaamste. Al deze zaken slik ik midden op de dag. ’s Ochtends is gereserveerd voor het Budwig-papje (met soms zwart zaad er door, alsmede lijnzaad, en mariadistelzaad voor de lever… als ik het opbreng, bij tijden weigert mijn maag dit zware spul te verwerken). ’s Avonds is gereserveerd voor eventuele andere kuren of middeltjes die ik wel eens uitprobeer. Al zulke zaken probeer ik niet door elkaar te mengen – en vooral 4 uur vóór en ná het Budwig-papje neem ik geen anti-oxidanten (ze zeggen ook wel: 2 uur vóór en 2 uur ná – maar ik loop geen risico hiermee).

*   Water. Ik drink veel water en filter dat water ook (Brita-filterkan – er zijn ook handiger systemen die je in je kraan kan inbouwen, maar die zijn mij te prijzig). In het water doe ik soms ook een heel klein beetje appelciderazijn (heel gezond, maakt het lichaam alkalisch/basisch) – of wat natriumbicarbonaat.

*   Graviola thee. Overdag drink ik soms graviola thee. Ik krijg de bladeren toegestuurd uit de tropen, maar je kan ze ook in Nederland kopen. Niet te dicht op het Budwig-papje drinken – houd er 4 uur tussen!

*   Abrikozenpitten. Deze neem ik niet steeds, maar vooral in het begin heb ik er heel wat van verwerkt! Zie onder het Hoofdje Zie onder het Hoofdje “Ondersteunende therapieën/supplementen”, subhoofdje “Amygdalin”.

*   Essiac thee en Kombucha. Soms drink ik ’s avonds een tijdje Essiac thee – zie het gelijknamig hoofdje links. Ik doe dit echter niet constant – het werk wordt me vaak te veel. Verleden jaar heb ik een tijdje Kombucha en water-Kefir gemaakt en gedronken. Ik moest toen een beetje schipperen met dat geheel – ik kon niet al die soorten thee, sappen en andere zaken door elkaar drinken – dan werd ik vast doodziek of misselijk. Eerst dronk ik ook Ganoderma-thee (Chinese paddestoelen) – daar was ik al mee gestopt gewoon om die reden. Op dit moment drink ik geen van alle – mijn maag wil het even niet hebben en ik heb weinig energie voor al dat gedoe er omheen. Soms koop ik wat kefir – of krijg ik wel eens her en der een glas…

*   MMS. MMS wordt erg veel aangeraden en gebruikt, dus was ik er ook aan begonnen. Omdat ik uitzaaiingen in slokdarm en maag heb leek het mij beter geen MMS druppels in te nemen, maar het door de huid te doen. Hoewel veel mensen erg veel baat hebben bij MMS, werkte het bij mij veel te heftig. Kennelijk reageerde de tumor, want ik kreeg het benauwd! Ik ben toen maar voorlopig gestopt. Misschien probeer ik het ooit weer, maar dan HEEL voorzichtig!

*   Artemisinin. Ik begon met 200 mg artemisinin per dag, steeds een week wel, een week niet. Ik had plannen om de dosis misschien op den duur te verdubbelen, maar dat werd verminderen. Zie onder het hoofdje “Kuren, divers”. Aan één kant had ik een gevoel dat het positief uitwerkte – maar toch kreeg ik op den duur een vergelijkbare reactie als met MMS: last van oedeem, wat benauwdheid. Ook voorlopig toen even mee gestopt. Sindsdien neem ik zo af en toe een beetje, voorzichtig aan – maar dan begin ik met 50 mg per dag (halve capsule) – als ik het doe.

*   Zuur/basisch. Ik probeer mijn zuurgraad zo laag mogelijk te houden. Zo af en toe meet ik daarom mijn speeksel met Blema-strips, te krijgen bij drogist. Ik probeer op de 7 minimaal te komen – maar dat valt niet mee! Behalve dat ik let op de juiste voeding, gebruik ik voor mijn zuurgraad ook zo 2 of 3 x daags een half theelepeltje natriumbicarbonaat in lauw water. En als ik tijd heb neem ik een bad (of voetbad) met een paar scheppen natriumbicarbonaat – vaak ook met nog wat zeezout en een scheutje waterstofperoxide 30% (dat laatste voor de zuurstof). Die baden zijn trouwens ook reinigend/ontgiftend. Het drinken van water met appelciderazijn helpt trouwens ook

Ontgifting/reiniging. Ik neem chlorella/spirulina (algen) – dat helpt. Ook die baden helpen met natriumbicarbonaat helpen. Een homeopathische Trias-kuur van fa. Heel (voor lymfe, nieren, lever) doet bij mij ook veel – heb ik zo het gevoel. Ik neem regelmatig een schepje zeoliet. Een darmreiniging staat op het programma – maar eerlijk gezegd staat-ie daar al heel lang. Wie weet komt het er ooit van. Het werd me door sommigen ook afgeraden – samen met koffie-klysma’s en leverreinigingen methode Andreas Moritz. Het schijnt dat zulke kuren voor mensen zoals ik – die geen super-conditie hebben, zeg maar, wel eens te belastend kunnen zijn. Enfin, ik ga maar van mijn gevoel uit, en dat zegt: nu niet, maar misschien ooit wel.

Aardappelzetmeel. Sinds enige tijd probeer ik 3x daags een schepje aardappelzetmeel in koud water te drinken. Dit schijnt goed te zijn tegen van alles: diabetes, hoge bloeddruk, kanker… ga zo maar door (ik heb het hele pakket – dus ik probeer dit middel maar). Ik hoor zeer enthousiaste verhalen over dit spul. Zelf heb ik nog weinig gemerkt – maar misschien moet je het langere tijd volhouden voor echt goede resultaten (ik doe het pas sinds kort – en vergeet het wel eens).

Infusen. Ik heb nog plannen voor Vitamine C-infusen – en misschien ook waterstofperoxide. Wie weet… Eerst dacht ik ook aan hyperthermie, maar gezien mijn hoge bloeddruk en mijn neiging tot benauwdheid (oedeemvorming?) leek het mij in mijn geval wellicht toch niet zo handig… Enfin, ik ben na mijn ziekteperiode in 2014 door zoveel koorts van 40˚ heengegaan, dat ik ook maar denk: dat was gratis hyperthermie… 😉 Ook zowat…

*   Acupunctuur. Ik ging bijna drie jaar lang zo eens in de 3 of 4 weken naar acupunctuur. Het ondersteunde mij, gaf wat energie, en hielp bij mij ook tegen vocht en slijm in de longen. Na mijn ziekte ben ik er nog niet weer toe gekomen. Misschien in de nabije toekomst.

Handoplegger. Mijn handoplegger Claus Rüdiger von Hertzberg heeft mij vooral geholpen met  symptomen. De kanker op zich heeft hij niet weggekregen – maar toch bereikte hij bijzondere resultaten bij mij – zo kreeg hij mijn ademhaling aardig op orde! Ik ging er lange tijd nog zo af en toe heen. Daarna vond Claus het beter even te stoppen – maar wie weet wat de toekomst brengt – ik wil best nog wel eens naar hem toe.

*   Gebed, meditatie en andere vormen van werk aan emoties e.d. Hier probeer ik tijd voor uit te trekken – tot mijn schande vaak te weinig. Maar super-belangrijk is het wel! Gelukkig heb ik mijn geloof, en dat helpt zeker. Ik heb ook baat gehad bij Reconnective Healing (www.helendereconnection.nl) – ik ga zeker nog eens terug.