Chemo en bestraling

EEN VERRASSENDE TIP

Vanuit diverse richtingen kreeg ik de tip om tijdens chemo-dagen NIETS te eten – alleen water drinken. Mensen die dit deden schenen minder last te hebben van de bijwerkingen – en dus zeg maar “beter er doorheen te komen”. Een tip voortkomende uit ervaring, anders niet. Er zijn maar weinig mensen die dit willen/durven/kunnen/volhouden in de praktijk – en het schijnt dat zelfs als je maar een beetje eet, deze tip al niet meer werkt. Maar toch: ik geef het maar door!

ALOË VERA

Heel goed en ondersteunend is het drinken van wat Aloë Vera sap op de nuchtere maag tijdens chemo en ook bestraling.

ELEKTROMAGNETISCHE THERAPIE (RIFE)

Elektromagnetische- of resonantie-therapie is een kuur op zich, maar heeft in de praktijk ook prima resultaten gegeven in combinatie met chemo. De resultaten van de chemo waren vaak boven verwachting goed en de bijwerkingen een stuk minder heftig. Een aanrader dus! Resonantietherapie is zachtaardig en kan geen enkel kwaad in combinatie met chemo.
Er zijn slechts een paar adressen in Nederland waar men krachtige resonantie-therapie aanbiedt:
http://www.ngcenergyhealing.com (Veldhoven, bij Eindhoven, uitgebreide zelf-bouw apparatuur)
http://www.vital-energy.nl (Ten Boer, Groningen, uitgebreide zelf-bouw apparatuur)
http://www.teslaenergycenteramsterdam.nl (Amsterdam, minder uitgebreide apparatuur).

Als dit niet mogelijk is, informeer dan waar in je omgeving een therapeut is met een Multi Wave Oscillator – ook een goede optie! Google op iets als “gebruik Multi Wave Oscillator” of bel alternatieve therapeuten in de buurt gewoon even op om te vragen of ze zoiets aanbieden. Vaak is dat het geval zonder dat er specifiek “reclame” voor wordt gemaakt.

Natuurlijk kan je ook zelf een Multi Wave Oscillator aanschaffen. Info bij http://www.meditecheurope.nl – kijk onder “produkten”. Je moet dan wel behoorlijk wat geld meebrengen – ik denk zo tussen de € 3000 en 6000 – al naar gelang hoe uitgebreid je de apparatuur wilt hebben. (Mijn idee: als je dit doet, beknibbel dan niet op details, want hier geldt: iets uitgebreider is toch wat beter). Staat ook op mijn verlanglijstje – maar ja, daar staat wel meer 😉 !

KOKOSWATER

Eveneens heel goed bij chemo en bestraling is het drinken van ruim kokoswater (natuurvoedingszaak – niet die van Hero, Albert Heijn e.d.).

MAGNEETVELD-THERAPIE

Voor pijnbestrijding en darmverstoppingen na chemo/bestraling

http://www.Vivere-magneetveld.nl

MSM – eventueel met DMSO

Let op: MMS en MSM zijn heel verschillende substanties! Haal ze niet door elkaar! Hier gaat het om MSM

MMS = Master Mineral Solution = chloordioxine (MMS wordt ook wel eens CD genoemd).

MSM = dimethylsulfon (een zwavelverbinding) – het is verwant aan DMSO = dimethylsulfoxide.

Neem geen MSM samen met bloedverdunners of hoge doses aspirine!

Neem evenmin MSM samen met hoge doses medicijnen zonder de apotheek te vragen of het samen kan. Maar een lichte MSM kuur (evt. met DMSO) zoals hier beschreven kan volgens de bedenkers wel samen met chemo – is daarop ontworpen.

DMSO kan de werking van chemo versterken.

MSM kan de chemo helpen de kankercellen te vinden.

MSM-water maken

Meng 6 afgestreken eetlepels MSM poeder in 2 liter gefilterd water (niet gedistilleerd, dat haalt te veel mineralen uit het lichaam).

Drink een halve liter MSM-water enige tijd vóór vertrek naar ziekenhuis voor chemo!

Drink het met kleine slokjes, kalm aan, en voel hoe je reageert. Voor sommige mensen is het wat heftig voor de maag. Dus kalm aan, en stop als je voelt dat het niet meer “lekker valt”…

Neem geen DMSO als je chemo krijgt in het ziekenhuis – je gaat er te veel van stinken!

Als je thuis chemo krijgt kan je ook DMSO nemen. Meng de DMSO met 30% gedistilleerd water (verhouding 70/30). Verspreid 3 eetlepels DMSO dunnetjes over de huid (waar dan ook) enige tijd vóór de chemo.

MSM kan je kopen bij natuurvoedingszaken, de betere drogisterijen, De Tuinen, en online. DMSO bij http://www.mms4u.nl

MISTLETOE (MARETAK)

Firma Abnoba of merknaam Iscador

Mistletoe activeert het immuunsysteem. Het bevat stoffen die de groei van tumoren remmen, en stoffen die kankercellen doden.

Voor wie chemo en/of bestraling ondergaat: de behandelingen schijnen beter te verdragen te zijn met mistletoe-therapie als ondersteuning.

Iscador stimuleert de nieuwvorming van rode en witte bloedcellen zodat bij kanker de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie beter zijn te verdragen.

Mistletoe is ook pijnstillend.

De behandeling is in de vorm van injecties.

Ik hoorde dat in Nederland dit middel verboden zou zijn, maar in Duitsland  wel toegestaan. Voor informatie: http://www.wala-nederland.nl/   of bel 070-3950954. Later hoorde ik dat het merk Abnoba in elk geval wel in Nederland verkrijgbaar is – o.a. bij de Bilthoven-Kliniek (http://www.bergmanclinics.nl/). Antroposofische artsen schrijven het voor, dus is het verkrijgbaar op recept. (Sommige) verzekeringen schijnen het te vergoeden – kwestie van informeren – de apotheek kan het dan voor je bestellen.

Ik heb een vriendin die er baat bij had – naast haar reguliere behandelingen.

WEBSITE TIP

http://www.chemotherapy-support.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=56

AANVULLENDE TIP

Recentelijk kreeg ik het adres door van Dr. Jean-Lionel Bagot. Deze homeopathisch arts in Straatsburg heeft al zo’n 4000 patiënten behandeld met homeopathie tijdens chemo – met bijzonder goede resultaten. Wel ver weg natuurlijk – maar ik geef het toch maar even door (en trouwens: voor de Limburgers en Belgen onder ons wat beter bereikbaar dan Hollanders zoals ik ;-). Mocht ik meer info krijgen dan volgt deze nog, maar alvast bij deze…