Lever

Bij kankerpatiënten heeft de lever het zwaar te verduren – ook als je een alternatieve, natuurlijke behandeling van kanker volgt. Hier zijn enkele middelen om de lever te ondersteunen:

ESSIAC THEE

Een anti-kanker kuur op zich, maar ook speciaal goed voor de lever. Voor een eenvoudige kuur: http://www.vitexnatura.com/c-336656/essiac-thee/. Je kan Essiac thee ook zelf maken – dan kom je voordeliger uit – maar het is wel een wat lastig werkje. Zie het Hoofdje links “Essiac thee” voor een uitgebreide beschrijving.

HEPEEL

Een homeopathisch middel van firma Heel, voor lever- en galreiniging. Verkrijgbaar bij de goede drogist. Eenvoudig middel, en redelijk effectief.

MARIADISTELZAAD

Te koop bij Jacob Hooy, als zaad dat je zelf even moet malen in een koffiemolentje, of als reeds gemalen zaad. Het beste is zelf malen en zo vers mogelijk gebruiken (binnen één kwartier), bijvoorbeeld in het zgn. “Budwigpapje” – maar andere manieren van inname zijn natuurlijk ook goed.

COMBINATIE-KUURTJE

Een heel kuurtje, bestaande uit een combinatie van onderstaande drie middelen:

Melkdistel (http://www.degezondheidswinkel.be – in capsules)

Paardebloemwortel (Jacob Hooy – als poeder of als thee)

Artisjok-capsules (Jacob Hooy, De Tuinen etc.)

LEVER- EN GALREINIGING

Lever- en galreiniging kan ook met de methode van Andreas Moritz.

Zie: http://genezendvermogen.nl/kennisbank/andreas-moritz-levereiniging-kanker/andreas-moritz-leverreiniging-1/

Hier staat een uitgebreide beschrijving van deze methode.

In zijn boek “De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering” kan je precies lezen hoe het moet. (Overal te koop, maar ook verkrijgbaar in de bieb – je moet wel reserveren meestal, het is populair).

Een andere manier om zogenaamde “leverstenen” en galstenen kwijt te raken is via bioresonantie-korrels. Ja, je hoort het goed, klinkt onwaarschijnlijk, maar in deze korrels zitten frequenties die de stenen te lijf gaan.  Zie http://www.menssana.nu/pages/nl/publicaties/voeding/alternatieve-leverreiniging—bioresonantie-korrels.php    Dit centrum zit in Deurne, niet ver van Eindhoven. Zij adviseren ook dagelijks een eetlepel magnesiumstearaat in een glas warm water.

MEER ALTERNATIEVEN

Op de volgende site staan ook alternatieven:

www.menssana.nu/pages/nl/publicaties/ziektebeelden/leverstenen—leverreiniging.php

DE LEVERWIKKEL

De leverwikkel bevordert de bloedtoevoer naar de lever met 40%, en samen met een liggende positie, wordt de ontgifting optimaal ondersteund. Hij bevordert de bloedcirculatie in de buik en voorkomt darmkrampen, verstopping, en diarree. De beste tijd is direct na de lunch, omdat dan de lever het meest actief is, of na de avondmaaltijd, maar niet vóór het slapen.

Een platte kruik vullen met warm water, duw de lucht eruit vóór je ‘m sluit. Een doek aan één uiteinde nat maken met warm water, met liefst daarin wat natriumbicarbonaat (gebruik een handdoek, een linnen doek, molton etc.). Vouw de doek om de warme kruik met de kruik tussen de droge delen van de doek. Ga liggen en leg de doek met met de vochtige kant op het bovenste deel van de buik net onder de boog van de ribben. Leg er nu een andere droge handdoek er overheen, goed toedekken. Zorg ervoor dat je warme voeten houdt. Hou een tweede warme kruik bij de hand, voor het geval dat de voeten koud worden – warme voeten zijn nodig voor de circulatie. Leg eventueel een dekentje over je heen. Blijf rustig liggen, minstens een half uur, maximaal een uur.

RESIUM

http://www.energeticanatura.com/WebRoot/Store/Shops/Energeticanatura/4FE2/CAF6/E1E1/2BEA/9724/C0A8/0185/4C06/PF_Resium_NL.pdf

Resium, een kruidenmengsel oorspronkelijk afkomstig uit Spanje, is een middels dat alle soorten stenen uit het lichaam kan verwijderen: zowel nier- als gal- als leverstenen. Verder is Resium ook sterk ontgiftend. Zie bovenstaande website voor meer info. Ik heb iemand gesproken die er veel baat bij had (meer energie o.a.). Zelf heb ik het meteen besteld en ik ga het uitproberen.