Remissie / Genezing

Cancertutor.com wijdt een hoofdstukje aan het feit dat het nogal eens voorkomt, dat mensen die via alternatieve wegen (of reguliere, of een combi) zijn hersteld van kanker, na enige tijd tot hun verdriet merken dat de kanker is teruggekomen. Soms sterven zij dan zelfs aan die kanker. Wat liep er mis?

Het antwoord is eigenlijk eenvoudig, zo stellen zij. Als een kankerpatiënt is hersteld gaat hij vaak terug naar zijn oude levensstijl. En daar ligt het probleem.

Toen de patiënt begon met z’n gevecht tegen kanker, was er iets mis. Het evenwicht tussen het immuunsysteem en de van nature altijd in het lichaam aanwezige kankercellen was verstoord. In plaats van met gemak de weinige “foute” cellen op te ruimen, kon het immuunsysteem het niet meer aan, en de foute cellen kregen de overhand. Dan gaat de patiënt aan de slag met het immuunsysteem, heel wat kankercellen worden opgeruimd, de patiënt gaat in remissie en denkt: “ik ben genezen”. Echter, wat hij over het hoofd ziet is het volgende: de kern van het “in remissie zijn” is NIET het aantal kankercellen in het lichaam, maar eerder de kracht van het immuunsysteem!!! Een punt om over na te denken!

Een voorbeeld ter verduidelijking. Stel een kankerpatiënt gaat voor drie weken naar een Duitse kliniek om daar de best mogelijke behandelingen tegen kanker te ondergaan. Na drie weken wordt hij of zij naar huis gestuurd: de patiënt is “in remissie”. Wat betekent dat? Heeft die Duitse kliniek het immuunsysteem van de patiënt binnen drie weken weer opgebouwd? Nee natuurlijk niet – dat lukt niet in drie weken, of drie maanden of zelfs twaalf maanden. Het vraagt tijd! Daarom moet iemand over het algemeen meerdere maanden, en meestal zelfs enkele jaren, een alternatieve behandeling blijven volgen.

Betekent dit dat de betreffende patiënt al die tijd dezelfde behandeling die hij of zij gedurende die drie weken onderging moet blijven volgen? Nee, dat niet. Maar het betekent wel dat de patiënt moet blijven letten op het gevolgde dieet; supplementen moet blijven nemen die het immuunsysteem ondersteunen; eventueel een zapper blijven gebruiken of een andere vorm van electro-medicin; wat abrikozenpitjes eten of zwart zaad; of ga zo maar door. Kortom: je moet er wel mee bezig blijven, want als je eenmaal kanker had en je bent hersteld, dan blijft het niet altijd vanzelf ook weg.

Bill Henderson (zie het Hoofdje aan de zijkant) – kenner van alternatieve kuren tegen kanker bij uitstek – heeft zelfs gezegd dat voormalige kankerpatiënten het beste levenslang het Budwig-papje zouden moeten blijven nemen – alsmede letten op hun dieet en wat supplementen nemen.