Ontgiften

Ontgiften is heel belangrijk voor kankerpatiënten. Het lichaam zit vol microben en kwalijke stoffen zoals zware metalen en allerlei gifstoffen – en reiniging is heel essentieel. Zonder reiniging geen herstel – heb ik wel horen zeggen.

Er zijn vele manieren om te ontgiften.

Veel gefilterd water drinken is er één.

Een sapkuur is ook een goede methode.

Electro-medicin methoden (Rife, zie hoofdje links) en zappers (Hulda Clark, ook hoofdje links) werken naar zeggen ook ontgiftend.

Zeoliet is een goede methode om zware metalen uit het lichaam te krijgen (Zie http://www.zeodetox.com) – zie ook het hoofdje links getiteld “Zeoliet”.

Ook kleibaden trekken verontreinigingen uit het lichaam (vraag de goede drogist).

En tenslotte is een goed dieet een methode die – wat langzamer, maar toch ook zeker, verbetering bewerkstelligt.

BADEN/HYDROTHERAPIE

Aanbevolen wordt het nemen van wisseldouches – warme douche nemen, zo warm mogelijk (niet verbranden hoor), en dan koude douche in de hand nemen en daarmee afspoelen. Doe dit 5×5 minuten, en dan rusten. De rust is omdat je ontgift door dit proces, en dat maakt moe – de wisseldouches bevorderen namelijk de circulatie.

Ook allerlei Detox-baden worden aanbevolen: je kan baden met Epsom-zout (Bitterzout), Zeezout, Himalayazout, Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) (100 gram op een vol warm bad – half uur blijven zitten, daarna rusten. Ook kan je baden met Klei (Groene leem poeder), of met Zeoliet (zie ook Hoofdje Zeoliet links) – 2 handjes vol op een warm bad – eveneens half uur blijven zitten en daarna rusten. De meeste van deze ingrediënten zijn te krijgen bij De Tuinen – de klei ook bij http://www.groenedag.org/

BORSTELEN VAN DE DROGE HUID

Met niet al te harde droge borstel – van natuurlijk materiaal. Lichaam zachtjes borstelen. Dit opent de lymfe-knopen.

“CUPPING” en “WET CUPPING” (Hijama)

“Cupping” of “wet cupping” is een reinigings-techniek toegepast in veel landen, van China en Indonesië tot het Midden-Oosten. In Arabisch-sprekende landen noemt men het “Hijama” – wat “zuigen” betekent.

Ik heb het zelf laten doen bij een Chinese acupunctuur-praktijk. Dat gebeurde dan op mijn rug, om vocht en slijm er uit te trekken. Ik deed dat in mijn “beginperiode” toen ik erg veel last had van benauwdheid – en het hielp merkbaar! Wel moest ik er op letten dat ze die “cups” niet zetten op de plek van de tumor. Cupping mag niet bovenop tumoren – dat zou verspreiding van de kanker kunnen veroorzaken.

De Chinese cupping die ik liet doen ging met behulp van hete lucht: met een vlam werd de lucht in de cup verhit, en dan werd de cup meteen op de huid gezet. Als de lucht wat afkoelde, trok de cup behoorlijk vacuüm – dat kon ik voelen. De cup kwam ook flink vast te zitten. Daar moest ik dan een half uurtje of zo mee blijven liggen, en dan was het klaar. (Ik had soms nog dagen rode cirkels op mijn rug).

De “wet cupping” in veel moslim-landen gaat nog wat verder. Daar wordt de cup op de huid vacuüm getrokken – vaak via een andere techniek, en vervolgens wordt het glas na een aantal minuten (4 tot 10) van de huid gehaald en dan worden er piepkleine sneetjes gemaakt in de huid. Het glas wordt dan teruggezet, zodat er bloed uit het sneetje wordt getrokken. Zo worden gifstoffen, ziektekiemen en allerlei kwalijkheden uit het lichaam verwijderd.

Er zijn tegenwoordig veel plekken waar cupping wordt gedaan. Type op Google in de naam van de woonplaats of nabije grotere plaats, en dan “cupping” of “wet cupping” of “Hijama” – dan komt er wel iets tevoorschijn.

DARMREINIGING

Je kan bijna overal natuurgeneeskundigen vinden die darmreiniging doen door middel van colonhydrotherapie. Daarbij wordt de dikke darm door middel van gezuiverd water gereinigd. Google eenvoudig darmreiniging of colonhydrotherapie en je plaatsnaam – en je vindt vast een goede plek om dit te laten doen. Zeker een aanrader!

Een darmreiniging kan wat al te heftig zijn als je conditie wat minder is. In elk geval werd mij door een therapeut aangeraden dit voorlopig niet te doen. Ik wacht dus even voorlopig. Kortom: gebruik je verstand – je kan bij twijfel beter eerst iets anders doen.

GEBIT

Een belangrijk onderdeel van ontgiften is het gebit. Zie voor een beschrijving hiervan het hoofdje links (Gebit).

KOFFIE-KLYSMA (darmspoeling)

Een manier om je lichaam te ontgiften, vaak gebruikt in combinatie met sapkuren en het Budwig-dieet – maar natuurlijk ook los hiervan toepasbaar als detox voor je lijf.

1) Koop een Klysmaset. Dat kan online (google “klysmaset”), of ook bij de apotheek of betere drogist.

2) Je kan de spoeling zittend op het toilet uitvoeren – maar beter wellicht liggend op je zij in de badkamer.

3) Neem een halve liter gefilterd water, en 3 eetlepels goede biologische gemalen koffie (max). Laat een paar minuten doorkoken, en dan 20 minuten zachtjes “pruttelen” (deksel op pan). Pas op voor te veel koffie gebruiken: dat is slecht voor de bijnieren!

4) Dan door zeef of koffiefilter laten lopen, en de resulterende koffie aanvullen met gefilterd water tot je één liter hebt.

5) Laat afkoelen of verwarm tot de resulterende verdunde koffie ongeveer lichaamstemperatuur heeft.

6) Doe de koffie in de klysmazak of bak en hang deze op in de badkamer, niet te hoog (je moet er liggend bij kunnen)

7) Ga op je rechterzij liggen op de vloer van de badkamer – WC binnen bereik in badkamer, of deuren open zodat je straks – eventueel met een oude handdoek tegen je anus gedrukt, naar de WC elders kan rennen zonder ongelukken.

8) Breng nu het inbreng-dingesje (canule) in in je anus met een beetje vaseline, draai het kraantje open en laat de koffie je darm in stromen.

9) Blijf rustig liggen, probeer de koffie zo lang mogelijk in de darm te houden: liefst 15 minuten – en laat daarna alles, koffie en verdere inhoud van de darm, wegstromen in het toilet. Masseer ook je buik om de darmen te stimuleren – opdat zoveel mogelijk va de inhoud wegstroomt.

KLAAR! Je hebt het gedaan! Gefeliciteerd!

Volgens de beroemde Budwig en Gerson protocollen voor kanker, zou je dit het beste 2x achter elkaar kunnen doen op dezelfde dag, met 4 tot 6 uur tussenpoos, om echt een optimale reiniging te bereiken.

Let op: aanbevolen wordt op dagen dat je een koffieklysma doet minsten 5000 IU vitamine D te nemen, alsmede extra calcium, magnesium en zink. Ook extra chlorella en spirulina wordt aanbevolen.  Verder is dit een dag voor veel groentensap, rauwkost en fruit. Drink op zo’n reinigings-dag eveneens extra gefilterd water, en zorg voor extra rust en liefst ook slaap.

In klinieken waar men werkt volgens Budwig- en Gerson-protocollen, worden in de eerste weken koffieklysma’s dagelijks gegeven. Voor mensen die dit thuis op eigen houtje doen, is dit wellicht wat veel – en is een paar maal per week waarschijnlijk het maximum. (Dit ligt natuurlijk ook aan de energie waarmee je begint, en aan de hoeveelheid hulp en steun van je eventuele omgeving). Voel zelf ook hoe het op je inwerkt, of je er slap van word of juist energiek, en doe vooral niet meer dan je aankan. Bedenk ook dat altijd geldt: als het je stress geeft, niet doen. Stress is de grootste “killer” voor kankerpatiënten – dat staat!

Het is trouwens ook een goed idee om in de periode dat je koffieklysma’s doet ook een darmreiniging te laten doen – dat ondersteunt elkaar!

LEVER- EN GALREINIGING

Voor leverreiniging algemeen: zie ook links onder het hoofdje “Lever”.

Lever- en galreiniging kan met de methode van Andreas Moritz.

Zie: http://genezendvermogen.nl/kennisbank/andreas-moritz-levereiniging-kanker/andreas-moritz-leverreiniging-1/

Hier staat een uitgebreide beschrijving van deze methode.

In zijn boek “De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering” kan je precies lezen hoe het moet. (Overal te koop, maar ook verkrijgbaar in de bieb – je moet wel reserveren).

Er wordt aangeraden vóór de lever- en galreiniging een darmspoeling te laten doen – en ook daarna. 

LONGEN

Goed diep ademen is belangrijk – wie daar moeite mee heeft: er zijn ademhalings­technieken te leren. Ik vond een goede site: http://www.adviesallergie.nl/ademhaling.html

Verder is lichaamsbeweging belangrijk: wandelen, fietsen.

Ook sappen drinken is goed voor de longen – vooral de wortel-groenten en met name wortels en rode bieten.

Volgens Chinese geneeskunde zijn ook peren heel goed voor de longen.

MINI-TRAMPOLINE

Werd al geadviseerd door dr. Budwig (ja, van dat Budwig-papje). Het gaat om een klein trampoline’tje, waarop je gedurende zo’n 30 minuten per dag op en neer hopst. Dit stimuleert de werking van het lymfesysteem, en het bevordert circulatie.

Let op: het gaat niet om grote sportprestaties, als je maar hopst. Je kan het trampoline’tje naast de muur zetten om je vast te houden. En als dat lichamelijk niet veilig is kan je het zelfs zittend doen!

Ik heb niet zo’n trampoline – zag het ook niet zo zitten – maar ik hops gewoon elke dag een poosje op mijn bed. 

NIEREN

Stress is slecht voor de nieren, evenals gif in voedsel en slecht water. Geen fluoride gebruiken! Filter je water (Brita filterkan: is betaalbaar) – en zo mogelijk ioniseer en alkaliseer het (daar zijn dure apparaten voor – aanraders als je rijk bent – maar met zo af en toe wat citroensap of een half theelepeltje natriumbicarbonaat in een kopje lauw water kom je ook al een eind).

Zelf gebruik in in mijn water ook EM-X Keramiek pijpjes. Dit zijn Japanse klei-gebakken pijpjes die je in je waterkannen en flessen kan doen (of zelfs inbouwen in leidingen) en die d.m.v. miro-organismen het water zuiveren en vitaliseren.

http://www.emwinkel.nl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=5#.US35O-hYt4s

Ook goed voor de nieren: detox-baden (zie boven), gefermenteerd voedsel zoals zuurkool en probiotica (biologische producten).

Kom zo min mogelijk in aanraking met giftige schoonmaakmiddelen. Vermijd luchtverfrissers.

Bij problemen met nieren:

30 ml citroensap + 30 ml olijfolie: mengen en drinken

Dan: glas water drinken

Vervolgens een half uur wachten

Dan 60 ml citroensap + eetlepel appelazijn in glas water: drinken

Meerdere keren per dag, gewoon stug doorgaan tot het over is.

Tussendoor zo veel mogelijk water drinken.

Goed als aanvulling: regelmatig drinken puur cranberrysap.

Ook goed voor de nieren: Heermoes-thee.

En verder: nierthee of capsules met Koemis Koetjing, of Koemis Koetjing thee (twee eetlepels op halve liter water, trekken als thee 10 minuten, laten staan even, dan warm of koud drinken).

OLIETREKKEN

Dit is een manier om verontreinigingen uit je lichaam te “trekken” door middel van olie. De methode is volgens sommigen afkomstig uit de Ayur Veda (India), anderen zeggen uit Rusland. Hoe dan ook, het is simpel. Neem een fles koudgeperste goede biologische olie (olijfolie, zonnebloemolie, sesamolie – mag van alles zijn). Neem ’s ochtends vóór het ontbijt, maar ná het poetsen van je tanden, een eetlepel van die olie in je mond, en maak kauwbewegingen – werk de olie rustig rond door je mond. Let op: NIET inslikken, echt niets. De olie gaat rond, ook onder de tong waar een grote ader loopt, en de olie trekt vuil uit je lijf. De olie wordt heel vies. Hou dit 15 of 20 minuten vol – als het niet lukt, doe het dan 2×8 of 10 minuten en spuug het tussendoor uit – neem daarna nieuwe olie en ga door. Uitspugen bijv. in het toilet, of in een bakje dat je weggooit – let op, de olie zit vol bacteriën. Als je de olie uitspuugt is ’t, als het goed is, wittig. Spoel je mond goed, en poets daarna je tanden en tong. Drink tot slot twee glazen gefilterd water.

Dit is een simpele methode om je lijf te ontgiften – maar het lukt niet iedereen. Veel mensen worden te misselijk om dit te kunnen volhouden. Maar het is de moeite waard om te proberen – nietwaar?

REINIGEN VAN LYMFE, NIEREN EN LEVER: HOMEOPATHISCH

Zo af en doe doe ik een reinigingskuur van de firma Heel (homeopathisch). Te verkrijgen bij de betere drogist.

Lymphomyosot (lymfe-drainage), Reneel (nieren, blaas) en Hepeel (lever-gal).

Ik heb de indruk dat dit helpt tegen het verzamelen van afvalstoffen. Soms zwellen mijn lymfeklieren op (ik denk: ze hebben het te druk) – en dit lijkt ook te helpen.

Je kan de middelen apart gebruiken, maar ook als een totaal reinigingskuur. 30 Druppels van elk middel in 1,5 liter gefilterd water, en dit doorheen de dag opdrinken. Kuur gewoon afmaken (flesjes leeg).

SAPKUUR

Een sapkuur – d.w.z. het drinken van rauwe groenten- en vruchtensap is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen kanker. Het beste is een sgn. “slow-juicer” te gebruiken, daarbij blijven vezels en enzymen intact. Maar als dat niet lukt, gebruik dan een “gewone” sapcentrifuge, of anders een blender.

Essentieel zijn wortel- en rode bietensap, met hier doorheen eventueel een beetje citroensap en het sap van een groene appel. Neem een liter per dag, niet meer.

Verder: asperges (liefst groen), alle soorten kool, vooral broccoli en bloemkool.

Overigens: alle groenten zijn goed! Varieer!

Supergoed: zuurkoolsap (net als zuurkool op zich trouwens).

Daarnaast zijn ook alle vruchtensappen goed. Vooral aangeraden: verse ananas, blauw/rode druiven met zaadjes en velletjes, aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen, mango.

Let op: groenten- en vruchtensappen niet mengen (behalve die groene appel door het groentensap).