Zuur en Basisch/alkalisch

Kanker gedijt goed in een zure omgeving – en kanker maakt het lichaam zelf ook zuur. Het is dus belangrijk om je lichaam basisch/alkalisch te maken (dat is het tegengestelde van zuur) – de meeste alternatieve kanker-therapeuten geven dit aan. Bij de goede drogist of online kan je pH-strips kopen om je zuurgraad te meten (pH-waarde). 7 is goed (normaal), elk hoger getal is fantastisch, onder de 7 is te zuur (het zijn van die kleurstrips – heel makkelijk, even onder urinestraal houden, of in wat uitgespuugd speeksel leggen, en klaar, je ziet je zuurgraad) (nieuw speeksel van onder de tong naar boven zuigen, dat geeft het beste resultaat). 7 is voor kankerpatiënten echt moeilijk te halen – maar alles is meegenomen. Tot mijn trots zit ik tegenwoordig vaak op de 7 en heel soms zelfs 7,5! (Maar ook wel eens er onder, 6,5, tot mijn schande…).

Wat maakt basisch?

– Natriumbicarbonaat (zuiveringszout, food grade!). Een paar flinke scheppen in een bad en een half uurtje erin. Of twee eetlepels in een bakje water en een voetbad nemen. Of een half theelepeltje natriumbicarbonaat in lauw water drie maal daags. En nog beter: alle drie de methoden. (Ik combineer dit met ook een half theelepeltje Ortholon Calc-care basen – natriumbicarbonaat met nog wat andere stoffen erin).

Verder goed voor je zuurgraad: Appelciderazijn (biologisch) en alweer: zuurkoolsap. Zulke zure dingen maken vreemd genoeg het lichaam basisch… citroensap is dus ook goed. En Cranberrysap!

Een heel simpele manier om je lijf alkalisch te maken is 6 geraspte citroenen per dag (neem ze dan wel biologisch als het even kan, of was ze SUPERGOED). Je mag het rasp-mengsel innemen met wat druppels vloeibare stevia en water. Citroenkwast voor de liefhebbers!

Je kan ook “pH-druppels” kopen die water meer alkalisch maken – een eenvoudige en doeltreffende methode. O.a. te verkrijgen bij http://www.phdruppelskopen.nl

Hieronder geef ik een lijst van welke voedingsstoffen verzuren en welke juist niet. Maar eerlijk gezegd: ik houd me er niet erg goed aan – de combinatie van anti-kanker voedsel en niet-verzurend voedsel wordt wel heel erg lastig… Toch is het natuurlijk wel belangrijk om er rekening mee te houden!

Het regelmatig meten van je zuurgraad is echt belangrijk! Dit is een goede kans om op een eenvoudige manier de kankercellen in je lichaam “het leven ‘niet-zuur’ te maken” (en wie wil dat nou niet?)

VOEDINGSMIDDELEN DIE ZUUR OF BASISCH/ALKALISCH MAKEN (DUBBELKLIK OP DE TABEL OM DEZE GOED ZICHTBAAR TE MAKEN)