Acupunctuur

Bij het behandelen van kanker is het van groot belang dat de energie van de patiënt op peil blijft, en dat de organen (en met name de lever en de nieren) goed blijven functioneren. Acupunctuur kan hiertoe bijdragen. Ook kan acupunctuur helpen bij het bestrijden van sommige symptomen.

Ik heb in eerste instantie acupunctuur niet gevonden als “alternatieve natuurlijke behandeling op zich” voor kanker, maar wel ondersteunend.

Zelf heb ik baat bij acupunctuur voor energie, en tegen slijmvorming in de luchtwegen. Altijd te proberen. Als je aanvullend verzekerd bent met alternatieve geneeskunde in het pakket, wordt acupunctuur soms vergoed – informeer bij je verzekering.

Er zijn tegenwoordig ook veel Nederlanders die acupunctuur doen. Je kan een acupuncturist vinden bij de NPVA (Nederlandse patiëntenvereniging voor Acupunctuur, http://npva.nl/acupuncturistindebuurt).

Wil je liever “wat meer bij de bron blijven”, dan kan je op google intypen “Chinese acupunctuur”.

Aanbevolen door mij in de regio Amsterdam:

http://www.chinesepraktijkdiemen.nl/ (Mevr. Yang Ping, Chinees arts)

En ook:

Dokter Swan Hoo Kwee (arts), swanh@planet.nl

In “tweede instantie” kreeg ik nog wat aanvullende info over acupunctuur door – met naar zeggen wat meer kans op niet alleen ondersteunende maar ook genezende werking. Het gaat hier over ECIWO acupunctuur ontwikkeld in de 70-er jaren. Dit gaat er van uit dat elk deel van het organisme een embryologische (toti-)potentialiteit heeft en de informatie van het gehele lichaam bevat. ECIWO acupunctuur wordt in Nederland gegeven door o.a. Dick Megchelenbrink http://www.acumedica.nl  Nog beter werkt naar zeggen de parallel acupunctuur volgens Hugo Nielsen(http://www.hni.dk) – klik op de vlag voor Engelse taal. In Nederland wordt dit gegeven door Ron Zoet – http://www.motion-health.nl/Behandelingen/BBRS-Parallel-Acupunctuur. ECIWO acupunctuur en parallel acupunctuur kunnen ook worden gecombineerd. Deze therapieën zullen niet bij  iedereen evenveel succes hebben, maar het is dus een mogelijkheid. Momenteel zijn er niet meer dan ongeveer 10-12 acupuncturisten die dit kunnen toepassen in Nederland.