MSM

Let op: Je hebt in de alternatieve kanker-behandelingen twee belangrijke substanties: MMS en MSM. MMS en MSM zijn heel verschillende substanties! Haal ze niet door elkaar! Hier gaat het om MSM

MMS = Master Mineral Solution = chloordioxide (MMS wordt ook wel eens CD genoemd).

MSM = dimethylsulfon (een zwavelverbinding) – het is verwant aan DMSO = dimethylsulfoxide.

Neem geen MSM samen met bloedverdunners of hoge doses aspirine!

Neem evenmin MSM samen met hoge doses medicijnen zonder de apotheek te vragen of het samen kan.

Heel zelden komt het voor dat mensen allergisch zijn voor MSM. Dit uit zich dan meestal als een uitslag op de huid. In dat geval MSM niet nemen.

MSM kan je kopen bij natuurvoedingszaken, de betere drogisterijen, De Tuinen, en online.

MSM vervoert zuurstof door het lichaam, en is dus belangrijk bij kanker – waar de cellen altijd lijden aan een chronisch zuurstoftekort. Tegelijkertijd is zuurstof dodelijk voor kankercellen, dus dit mes snijdt als het ware aan twee kanten! MSM verwijdert ook melkzuur uit je lichaam, het bevordert de circulatie en werkt pijnstillend.

Je kan MSM poeder innemen met een glas gefilterd water – er zit meestal een piepklein maatschepje bij – je neemt per keer maar een miniscuul beetje als je de basisinstructies volgt (bijv. 2x daags, verspreid over de dag).

Maar je kan ook meer nemen, bijv. als MSM-water…

MSM-WATER MAKEN

Meng 6 afgestreken eetlepels MSM poeder in 2 liter gefilterd water (niet gedistilleerd, dat haalt te veel mineralen uit het lichaam).

De standaard-dosis van dit water is 2 eetlepels per dag, verdeeld over de dag.

PROTOCOL: MSM MET VITAMINE C

Je kan MSM ook nemen in een protocol. De dosis is dan ongeveer 24 gram per dag (dat komt neer op ongeveer twee afgestreken eetlepels).

Begin met het maken van MSM-water, 2 of 4 liter. Eventueel kan je in het MSM-water een lepeltje Himalaya-zout doen – dat is echter niet per se nodig.

Zet vitamine C-poeder klaar, gemeng in water, zoveel  C als je kan hebben in verband met de zuurte (beetje stevia kan helpen). Of gebruik liposomale vitamine C (zie het Hoofdje links) – dat is veel minder zuur.

Dag 1

Neem 4 eetlepels MSM-water en 1 maatlepel vitamine C poeder, of wat liposomale vitamine C.

Neem 3 uur later 6 eetlepels MSM-water en dezelfde hoeveelheid C.

Neem 3 uur later 8 eetlepels MSM-water en dezelfde hoeveelheid C.

Je zult ontgiftingsverschijnselen merken (Herxheimer-effect), maar hopelijk niet te veel.

Drink veel gefilterd water (maar NOOIT gedestilleerd water).

Dag 2

Doe het zelfde protocol, maar neem nu achtereenvolgens 8, 3 uur later 10, en weer 3 uur later 11 eetlepels MSM-water. Verhoog zo mogelijk je dosis vitamine C ietsje.

Dag 3

Weer het zelfde, maar nu achtereenvolgens 11, 11 en 11 eetlepels MSM-water. Verhoog wederom zo mogelijk je dosis vitamine C ietsje.

De doses MSM die je zo binnenkrijgt zijn veilig, behalve voor heel kleine kinderen.

Je kan een vreemd gevoel in je hoofd krijgen bij dit protocol (veroorzaakt door het hoge zuurstof-gehalte – dit kan dus geen kwaad).

PROTOCOL: MSM MET COLLOÏDAAL ZILVER

Neem 2 eetlepels MSM-water verspreid over de dag, met hierin 2×10 ml colloïdaal zilver.

Het colloïdaal zilver kan je krijgen online bij http://www.ngcenergyhealing.com, alsmede bij zaken die natuurprodukten verkopen.