Edelsteentherapie

Edelsteentherapie is waarschijnlijk zo oud als de mensheid. Ik heb het altijd wel interessant gevonden, maar weet er toch maar weinig van af.

Wel vooraf deze waarschuwing: edelsteentherapie is volgens de meeste experts op het gebied van natuurlijke genezing van kanker  NIET geschikt als primaire of volledige kankertherapie. Doe dus niet alleen maar edelsteentherapie als je kanker alternatief wilt behandelen. Maar, dat gezegd hebbende, het is volgens velen WEL geschikt als extra ondersteuning van andere therapieën.

Hier onder daarom een lijst van stenen die speciaal worden aanbevolen bij kanker. Ga bij je keuze van kristallen/edelstenen/metalen verder vooral ook uit van je eigen gevoel! En raadpleeg indien mogelijk experts.

Ik vond allereerst een waarschuwing op internet: gebruik bij kanker GEEN GROENE STENEN. Waarom deze waarschuwing dat weet ik niet. Misschien omdat groen vaak de kleur is van groei – en ongeremde groei iets te maken heeft met kanker? Of??? Als er experts zijn die hier iets over weten ik houd me aanbevolen.

Ik heb trouwens nog een vraag aan experts inzake edelsteentherapie: Als je onderstaande gegevens kan verbeteren en aanvullen houd ik me aanbevolen. Ik ben volstrekt ondeskundig in deze materie. Als je een expert bent en je verbetert deze gegevens, beloof ik op mijn beurt op deze website naar jouw website te linken…

Verder vond ik zeven aanbevolen stenen bij kanker:

Seleniet, Petaliet, Malachiet, Fluoriet, Rook-kwarts, ChalcopyrietSugiliet.

Misschien als je een kankerpatiënt bent een leuk cadeautje voor je verjaardag. Zo’n steen, of een mooie combinatie van deze stenen… Overigens is Malachiet groen, en als je de waarschuwing over groene stenen serieus neemt, zou je malachiet dus beter kunnen vervangen door een andere steen…

Hier onder volgt dan een alfabetisch overzicht van wat verder zoal wordt aanbevolen voor kankerpatiënten.

Amethyst sterkt het immuunsysteem, ondersteunt genezing, geeft rust en helpt tegen pijn. Zeer geschikt vóór en na operaties.

Annabergiet sterkt de biomagnetische krachten in het lichaam, en brengt het lichaam meer in balans met het magnetische veld van de aarde. Goed tijdens behandeling met bestraling. Helpt ook infecties bestrijden.

Argeniet is geen steen maar een zilvererts (Ag2S). Naar zeggen helpt het bij de reductie van tumoren.

Aventurein helpt tegen ontstekingen en beschermt tegen vervuiling. Het bevordert de harmonie en geeft emotionele rust. Aventurein is echter wel weer een groene steen…

Azeztuliet helpt bij kanker en andere celziekten. Het geeft een beschermende energetische kracht.

Bergkristal is een krachtige genezer en versterkt en reguleert de energie. Het beschermt tegen straling en stimuleert het immuunsysteem.

Beta Kwarts is tamelijk zeldzaam. Het stimuleert de universele levenskracht en wordt ook aanbevolen bij tumoren.

Bloedsteen geeft kracht, heeft een zuiverende werking op het bloed, en werkt naar zeggen ook genezend op tumoren.

Carneliaan bevordert de opname van vitamines en mineralen, en zorgt voor een goede bloedtoevoer naar weefsels en organen. Hoe donkerder de kleur, hoe beter.

Chalcopyriet werkt herstellend en regenereert de cellen (tumoren). Werkt kalmerend in tijden van stress.

Cobaltiet wordt gebruikt bij alle vormen van kanker – het herstelt de celfunctie. Speciaal aanbevolen bij melanoom.

Covelliet herstelt de celfunctie, brengt orde waar deze verstoord is.

Fluoriet brengt in balans, en herstelt het DNA (tumoren).

Girasol. Naast de algemene eigenschappen van opaal bevordert girasol innerlijke rust, geeft inzicht in het onderbewuste en helpt tegen spanningen, gezwollen lymfe en andere klachten aan de lymfeklieren.

Kwarts met koolstofdeeltjes er in schijnt een goede werking te hebben tegen tumoren.

Lepidocrosiet wordt eveneens aanbevolen tegen tumoren.

Linnaliet. Hierover vond ik weinig, maar het wordt aanbevolen tegen tumoren en vooral bij borstkanker.

Malachiet werkt genezend daar waar energie is geblokkeerd (tumoren). Helpt bij lichamelijke pijn en doet de energie stromen. Echter: ook malachiet is groen…

Mangesioferriet heeft een algemeen helende werking, en wordt ook aanbevolen tegen tumoren. Ik zag het ergens ook aanbevolen tegen problemen met het gebit (en daarmee dus ook goed tegen kanker).

Melaniet helpt om de diepere werking van onze lichaam en geest te doorgronden. Het helpt om oud zeer los te laten en nieuwe kracht te vinden.

Natuurlijk glas obsidiaan geeft innerlijke rust en heeft een algemeen helende werking. Verder ook aanbevolen tegen tumoren

Opaal stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Heeft een positieve werking op het geheugen, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie).

Paracelsion vond ik aanbevolen tegen tumoren en speciaal tegen borstkanker.

Petaliet werkt ook op de reductie van tumoren. Beschermt en heelt eveneens het aura, ontspant en bevordert de kundalini energie – brengt zo het lichaam meer in balans.

Rode jasper beschermt tegen schadelijke elektromagnetische straling, helpt de drager te aarden en geeft energie.

Rook-kwarts beschermt en heft blokkades op. Speciaal goed tijdens chemo.

Saffier geeft geestelijke rust en herstelt het evenwicht. Het kalmeert het lichaam en reguleert de klieren. Ook goed bij bloedstoornissen.

Sarcoliet wordt vooral aanbevolen tegen tumoren.

Seleniet brengt wit licht in het lichaam en herstelt het aura (engelensteen). Heelt tot op het niveau van het DNA, en helpt zo bij de reductie van tumoren.

Shungiet is een heel krachtig, oeroud gesteente. Shungiet heeft een sterk aardende en dus ook beschermende werking – zowel fysiek als ook emotioneel en spiritueel. Shungiet heeft tevens een remmende werking op de groei van tumoren.

Sugiliet opent de chakra’s, en laat zo de energie weer stromen. Verlicht stress, en er zit mangaan in – dat pijn uit het lichaam trekt.

Tourmalijn zuivert en beschermt tegen negatieve vibraties en energieën.

Ullmaniet beschermt tegen ontstekingen bij kanker en helpt energie-blokkades op te heffen.

Xonotliet is een calcium-silicaat in bolvormige kristalvorm. Aanbevolen tegen tumoren.