Kuren, divers

Voor alle kuren geldt dat het kan gebeuren dat je via je darmen veel dode kankercellen, bacteriën en gifstoffen uitscheidt. Geraden wordt over het algemeen om niet ongerust te zijn als je diarree krijgt. Dit is de manier van het lichaam zich te ontdoen van de zure belasting die achter de kanker zit. ?(Maar: diarree mag natuurlijk niet te lang duren – dan wordt aangeraden de kuur te minderen – en als dat niet helpt – zonodig te stoppen). Ook andere verschijnselen kunnen zich voordoen, zoals pijn in de gewrichten en spieren – zeg maar een griep-gevoel. Zie ook het Hoofdje rechts “Het Herxheimer effect”.

ABRIKOZENPITTEN

Zie onder het Hoofdje “Ondersteunende therapieën/supplementen” onder het subhoofdje “Amygdalin”.

AHORNSIROOP MET ZUIVERINGSZOUT

1 afgestreken eetlepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat) zonder toegevoegde aluminium of andere troep, “food grade” dus). Te koop bij natuurvoedingszaken en de goede drogist. Goed merk: Tendo. Natriumbicarbonaat kan je kopen in kilo-verpakkingen – is niet duur.

3 eetlepels ahornsiroop (te koop bij natuurvoedingszaken).

2 eetlepels water ?(liefst gefilterd).

Doe het mengsel in een (steel)pannetje en verwarm dit gedurende 5 minuten. Het mag niet koken, wel warm worden en je moet stevig roeren. Het mengsel zet in het begin uit en gaat schuimen.

Bewaar het op een koele plaats en gebruik 3x daags een theelepel.

Voor gebruik steeds roeren.

Gebruik deze dosis 7 dagen, en stop dan een week.

Herhaal dit nog eens 3x. (Dus in totaal duurt de kuur 8 weken).

Andere gezondheidsproblemen die los staan van kanker, bijvoorbeeld reumaverwante aandoeningen, kunnen ook sterk verbeteren.

Herhaal de kuur 1 of 2x per jaar, afhankelijk van de ziekte/klacht. ?Gebruik de kuur niet te vaak en niet preventief: schimmels kunnen zich dan gaan aanpassen en je kan resistent worden.

Dit is een zogenaamde “Paard van Troje” kuur (het holle houten paard dat de dodelijke soldaten ongemerkt meenam de stad Troje in). Natriumbicarbonaat is gif voor kankercel – maar de kankercel houdt van zoet en neemt dus de ahornsiroop tot zich – met het gif – dus de kankercel gaat dood.

Deze kuur is wereldwijd zeer bekend en wordt op veel websites doorgegeven.

ARTEMISININ

Artemisia Annua – in het Nederlands Zomeralsem, Engels Sweet Wormwood – is een van oorsprong Chinese plant. In de bladeren bevindt zich Artemisinin – al sinds eeuwen een middel tegen allerlei kwalen in China. Sinds de 70-er jaren wordt het wereldwijd wel gebruikt tegen malaria – met succes.

Artemisinin trekt naar ijzer. In de artemisinin zitten twee zuurstof-atomen aan elkaar, O2. De malaria-parasiet heeft ijzer in zich en trekt dus de artemisinin aan (ijzer trekt zuurstof aan, denk maar aan roest). In de parasiet aangekomen laten de twee zuurstof-atomen los, en presto, de zuurstof doodt de malaria-parasiet. Een mooi systeem, en laat dat nu ook blijken te werken voor kanker-cellen. Kankercellen hebben veel ijzer in zich – wel 100 tot 1000x zo veel dan gewone cellen. Ze trekken dus ook artemisinin aan, en dan volgt het zelfde trucje met de zuurstof en de kankercel legt het loodje! Prachtig toch?

Dit geheel is nog niet zo lang bekend. Het gevolg is wel dat men nog erg twijfelt over de benodigde dosis. Ik hoorde van 100 tot 1500 mg per dag – nog al een verschil! Omdat er nadelen schijnen te kleven aan het gebruik van hoge doses artemisinin – vervelende bijwerkingen – lijkt het verstandig een beetje aan de matige kant te blijven. Bij matige doses zijn geen bijwerkingen geconstateerd.

Wel is er een waarschuwing voor mensen die onder behandeling zijn met bestralingen: gebruik bij deze behandelingen geen artemisinin, er treden dan bijwerkingen op ten gevolge van de verspreiding van ijzer door de bestraling.

Als je ijzer-gehalte laag is, is het aan te raden wat ijzer-supplementen te nemen een paar dagen vóór je begint met artemisinin. Dat bevordert de werking.

Ik heb persoonlijk besloten een dosis te nemen van 200 mg per dag, verdeeld over de dag. Artemisinin moet worden genomen liefst op een lege maag. Ik neem 1x 100 mg ’s ochtends een half uur voor het ontbijt, samen met wat olie – vet bevordert namelijk de opname. Ik neem een lepeltje lijnzaadolie bij de capsule, dat moet genoeg vet zijn. Verder neem ik nogmaals 1x 100 mg ’s avonds vóór het slapen – ook met een lepeltje lijnzaadolie of kokosolie.

Een kwestie bij artemisinin is dat de werkzaamheid bij regelmatig gebruik afneemt – de darmen nemen het na een week of zo niet meer zo goed op. Daarom wordt aangeraden telkens een pauze in te lassen. Over de lengte van die pauzes zijn de meningen ook verdeeld. Na lezing van allerlei protocollen die men zo gebruikt, heb ik besloten tot een week op – dus 2x daags 100 mg artemisinin – en dan een week af – dus geen artemisinin. Kijken wat het resultaat wordt – ik zal het zeker op deze website vermelden!

Mochten er mensen zijn die meer weten van artemisinin dan ik hier vermeld, dan houd ik me aanbevolen voor info – uiteraard!

LEP OP: Artemisinin is oxidant, en hier voor geldt het zelfde als voor het Budwig-papje: geen anti-oxidanten nemen 4 uur voor/na artemisinin.

Na het gebruik van artemisinin kan een half uur later dus wel het Budwig-papje gegeten worden. De lijnzaadolie in het papje doet hier zelfs goed.

Ik heb Artemisinin gekocht bij http://www.iHerb.com – een redelijk geprijsd geheel (je moet wel een credit card hebben om te betalen).

Artemisinin is trouwens geen totale kuur, maar altijd bestemd als aanvulling op andere behandelingen.

AANVULLING: Na enige tijd ben ik gestopt met Artemisinin. Een pauze, want ik had wel het gevoel dat het iets goeds deed. Maar de ontgifting was dermate heftig (pijn overal, diarree en ga zo maar door) dat het even te veel werd. Als ik weer door ga, ga ik beginnen met slechts 50 mg per dag. Op sommige mensen werkt dit kennelijk heel krachtig. Ook mijn maatje had dit effect – en zelfs nog heftiger.

BLAUWE DRUIVEN DIEET (Brandt/Kehr Druiven Kuur)

Druiven, en met name Concord blauwe druiven, bevatten veel kanker-dodende stoffen, waaronder – sorry voor alle vreemde woorden – resveratrol, ellaginezuur, lycopeen, OPC’s (sterke antioxidant), selenium, catechine (antioxidant), quercetine (flavonol), galluszuur, en vitamine B17 (amygdaline).

Waarschuwing: tegenwoordig worden blauwe druiven zwaar bespoten. Deze kuur alleen doen als je biologische blauwe druiven ruimschoots beschikbaar hebt! Verder wordt de druivenkuur aangevuld met druivensap – maar dit moet dus ook 100% zuiver biologisch sap van blauwe druiven zijn – en niet gepasteuriseerd (vernietigt de enzymen). Kortom: vers geperst! Het is niet anders… (en daarom heb ik het ook nog niet geprobeerd!)…

Maar goed, aannemende dat je de goede druiven ruimschoots beschikbaar hebt, bestaat het dieet uit niets dan druiven, druiven en nog eens druiven. En 12 uur vasten waarin je alleen water drinkt.

Dus: eet 12 uur achtereen niets, en drink intussen zeker 1 à 1,5 liter gefilterd water (goed idee: hiervan 8 uur slapen met water naast je bed).

Vervolgens: eet en drink de daarop volgende 12 uur 1 à 2 liter gepureerde druiven (doe ze in de blender of keukenmachine, de pitjes en velletjes moeten er in blijven), eet ook wat losse druiven (goed kauwen) en drink er nog wat druivensap bij + opnieuw 1 à 1,5 liter gefilterd water. Verder niets! Voor maximaal effect is het goed de gepureerde druiven te verdelen in 8 gelijke porties, die je langzaam opeet in 12 uur tijd, dus elke 1,5 uur een portie. En verdeel ook het water over de hele dag. Langzaam eten en drinken!

Wat gebeurt? Tijdens de 12 uur alleen water drinken (water-vasten) krijgen de kankercellen vreselijke honger (ze leven immers op suiker!). Als ze dan na 12 uur eenmaal wat krijgen, is dat alleen maar druiven, dus die nemen ze gretig tot zich – al die druivensuiker! Maar: met die druivensuiker nemen de kankercellen ook al die kanker-dodende stoffen in de druiven tot zich – en zo gaan ze dus dood.

Er zijn een aantal supplementen die je moet nemen bij dit dieet:

1. Druiven-pit extract (moeilijk te vinden, ik vond het bij: http://www.dinklawebwinkel.nl/index.php?item=druivenpitolie_-750-ml–fles&action=article&aid=402&lang=NL

2. Druiven-velletjes extract (even moeilijk te vinden, het gaat om de resveratrol, het beste leek mij: http://www.bodyenfitshop.nl/vitamines/antioxidanten/doctors-best/best-french-red-wine-extract/)

3. Quercetine (overal te koop, De Tuinen, betere drogist, online)

4. Vitamine C poeder – 12 tot 15 gram per dag (zie ook het Hoofdje links “Liposomale Vitamine C”)

5. Cayenne peper – (koop bij de natuurvoedingszaak, neem wat je kan…)

6. Niacine (vitamine B3) – (ook overal te koop – neem 1 gram per dag).

Deze kuur 5 weken volhouden. Niets dan druiven dus.

De 6e week alleen rauwe groenten en fruit eten.

Daarna kan je weer opnieuw beginnen met een 6-weken cyclus. Zo vaak herhalen als nodig tot je bent genezen.

GRAVIOLA

Zie onder het Hoofdje rechts “Ondersteunende therapieën/supplementen”.

KURKUMA

Zie onder het Hoofdje “Ondersteunende therapieën/supplementen”.

LEVERTRAAN MET HONING EN SALIE

Dit is eveneens een “Paard van Troje” kuur.

Eenmaal daags op een nuchtere maag te nemen

1 Eetlepel levertraan – doorslikken

direct daarna

1 afgestreken eetlepel goede honing met daarop

1 afgestreken theelepel salieblaadjes in poedervorm.

Honing met salie in de mond mengen met tong, en in beetjes doorslikken.

Hierna gedurende 2 uur niets eten en/of drinken.

Dit middel combineren met een goed anti-kanker dieet: groenten, fruit, eventueel vette vis. Geen vlees, niet roken, geen alcohol.

Doorgaan tot je bent genezen.

Na genezingverklaring nog even lang doorgaan als men de kuur gebruikt heeft, dan komt het niet terug.

Dit is een tamelijk onbekende kuur – ik heb hier via-via enthousiaste berichten over gehoord, maar niemand gesproken die het zelf had gedaan.

L-LYSINE, L-PROLINE en VITAMINE C

Ene dr. Matthias Rath heeft hiervan een kuur ontworpen: 2000 mg vitamine C, 2000 mg L-lysine, 700 mg L-proline, 250 mg EGCG (krijg je uit groene thee, maar er zit maar 20-25 mg max in een kop – vaak minder. Lastig dus, maar je kan EGCG ook in capsules kopen).

Kanker heeft volgens dr. Rath vooral te maken met verontreiniging: chemisch, biologisch, straling. Het DNA van de cellen wordt hierdoor beschadigd en ze beginnen daardoor abnormaal snel te vermenigvuldigen. Als alles goed gaat herkent het immuunsysteem deze kankercellen, valt ze aan en vernietigt ze zonder problemen. Maar als het er te veel zijn, of als het immuunsysteem te zwak is, beginnen de kankercellen zich te vermenigvuldigen en te verspreiden. Ze gebruiken daarbij een in eiwit-oplosbaar enzym “protease” genoemd. De werkzaamheid van protease wordt door deze kuur gestopt waardoor de kankercellen zich niet langer kunnen vermenigvuldigen en verspreiden. Ook wordt in kankercellen “apoptose” (geprogrammeerde celdood) opgewekt (en dat willen we graag, weg ermee!). Het proces werkt alleen bij kankercellen – gezonde cellen worden niet beïnvloed en zijn dus dus veilig.

PAARDEBLOEM–WORTELS

Deze instructies moet je precies opvolgen, anders werkt het niet. (Zo kreeg ik dit door)…

Graaf een handvol paardebloemwortels op – maakt niet uit in welk seizoen – moet wel niet-vervuilde grond zijn (moeilijk in een klein land – let op of er veel honden lopen). Snij de bladeren weg net onder de kroon. Niet wassen. Drogen op temperatuur van ongeveer 38? – bijvoorbeeld in de zon, of onder een warme lamp. Als de wortel zo droog is dat hij “met een knap” breekt als je hem buigt dan is hij klaar om tot poeder te worden gestampt. Neem een ijzeren braad pan en een schone hamer (of vergelijkbare materialen, een ouderwetse vijzel is ideaal). Neem één wortel tegelijk, doe in de pan/vijzel, en begin er op te timmeren/stampen. Niet te hard, want dan vliegt het alle kanten op. (Als het aan hamer en pan blijft kleven, is het niet droog genoeg.) Als het goed droog is, blijf dan hameren/stampen tot je genoeg hebt. Het duurt ongeveer 20 minuten om voldoende te maken voor een week. Neem geen elektrische maler – dat werkt niet – het goede spul wordt tot stof. Neem ongeveer een half dessertlepeltje 1x per dag en meng het met water of vruchtensap – geen andere dranken. Meteen helemaal opdrinken. Gewoon doorgaan tot je genezen bent. Als je er het zuur van krijgt (oprispingen) niet stoppen maar wel ietsje minderen. Verder gaat de verbetering bij deze kuur heel geleidelijk.

Paardebloem-wortels kan je ook kant en klaar kopen, meestal in poedervorm. Volgens de bedenker van deze kuur werkt het dan niet – maar het is dan sowieso wel goed voor de lever!

PETROLEUM MET SUIKERKLONTJE

Deze kuur is iets minder bekend.

Koop zuivere petroleum (echt zuiver!). Neem drie maal daags een theelepeltje petroleum op een suikerklontje.

Dit is een “Paard van Troje” kuur. Petroleum is gif voor kankercel – maar de kankercel houdt van suiker en neemt die tot zich – met het gif – dus de kankercel gaat dood.

Er werd mij niet verteld hoe lang je deze kuur zou moeten volhouden. Omdat het een “Paard van Troje” kuur is, vermoed ik dat het goed zou zijn het zelfde te doen met deze kuur, als met de kuur “Ahornsiroop met zuiveringszout”.

MEER “PAARD VAN TROJE KUREN”

Cancertutor.com noemt nog meer kuren waarbij door middel van honing kanker-dodende stoffen in de kankercellen worden gebracht.

– Honing met natriumbicarbonaat (doet tumoren krimpen): niet meer dan 1 dessertlepel natriumbicarbonaat per dag – verdeeld over de dag (zeg maar: 3x).

– Honing met coral calcium (koraal-kalk) en colloïdaal zilverwater.

– Honing met vitamine D3.

– Honing met de vier belangrijkste kruiden uit Essiac Thee (Grote Klis, Schapenzuring, Rode Iep, Russische Rabarber).

WIET(-OLIE)

Te krijgen bij: http://www.mediwiet.nl, of http://www.thehealthcure.nl.

Het is raadzaam contact op te nemen via de website en het hoe en wat even te bepraten. Zeg waar je de mediwiet voor wilt gebruiken (geneeskrachtige werking, pijnbestrijding, beide) – ze hebben soorten die speciaal zijn gekweekt voor bepaalde doelen. De wietolie is niet op recept verkrijgbaar trouwens.

Nadeel van wiet: je kan er nogal duf van worden. Maar: tegenwoordig bestaat er een nieuwe “versie” – CBD olie – en daarvan wordt je veel minder duf – dit wegens het grotendeels ontbreken van de stof THC (hetgene dat maakt dat mensen “stoned” worden).

Wiet kan ook worden gerookt, of gebruikt als thee. Dit is soms op recept te verkrijgen – informeer bij je huisarts. Dit zijn echter geen hoeveelheden waarbij de kans op genezing groot is – hoewel het wel helpt! Voor een kuur als geneesmiddel is meer nodig – en dat betekent de echte sterke wietolie.

Adres voor CBD-olie (nagenoeg zonder THC, dus je wordt er gegarandeerd niet “high” van – maar krijgt wel de medicinale werking): http://hennep-olie.eu/

Geheel gericht op de genezende werking van wietolie is het protocol ontwikkeld door de Amerikaan Rick Simpson. Voor uitgebreide info in het Engels over dit protocol: http://www.cancertutor.com/hemp_oil/ (daar staat ook info over het juicen van de bladeren – interessant!). Voor de Rick Simpson website: http://phoenixtears.ca  (met Nederlandse vertaalfunctie).

Ik geef even een kort overzichtje: Voor de gemiddelde persoon duurt de kuur ongeveer 90 dagen. In die periode moet men 60 gram van de sterke geneeskrachtige wiet innemen. Voorgesteld wordt te beginnen met drie doses per dag. Eén dosis is een beetje wietolie-pasta ter grootte van een half rijstkorreltje. Na 4 dagen de dosis verdubbelen. Na 4 dagen weer etc. Na ongeveer 5 weken zit je dan op een gram per dag – op die dosis ga je door tot genezing een feit is. Omdat de ene mens beter tegen de THC in deze olie kan dan de ander, is deze kuur voor de één heftiger dan voor de ander.

Persoonlijk heb ik nog niemand gesproken die genas door wietolie. Niet omdat het niet werkt – ik heb genoeg verhalen gehoord – maar omdat de mensen die ik ken het geen van allen volhielden om de kuur af te maken. Toch pittig dus…

ZWARTE ZALF

Het oorspronkelijk recept van zwarte zalf komt naar ik hoorde van Canadese Indianen. Je kan zwarte zalf ook zelf maken – maar om de ingrediënten te krijgen – dat is nagenoeg onmogelijk lijkt het wel. Enfin, het recept geef ik hier ook – en als je ontdekt waar je de ingrediënten kan kopen, laat het me dan weten!

Voor meer info over dit product houd ik me trouwens aanbevolen. In elk geval een goede raad voor wie het wil gebruiken: ga er voorzichtig mee om, want het schijnt best heftig spul te zijn. Naar mijn persoonlijk idee weliswaar niet zo heftig als her er der wordt beweerd – er is een hetze gaande tegen zwarte zalf – maar je moet producten als dit serieus nemen en niet maar raak smeren dus – vermoed ik. Enfin, het schijnt naar zeggen wel te werken, dus…

Zwarte zalf wordt allereerst aanbevolen bij huidkanker – maar ook voor allerlei andere kankers is het een mogelijkheid. Ik las zelfs een verhaal over genezing van longkanker hiermee – maar zelf durf ik het niet aan vanwege de kans op zwelling en oedeem (ik heb met andere producten slechte ervaringen hiermee).

De dosis is slechts een hoeveelheid ter grootte van een erwtje per dag. Bij gebruik van grotere hoeveelheden is er gevaar voor inflammatie/zwelling. Bij tumoren op gevaarlijke plekken, zoals longkanker of slokdarmkanker etc., is het aan te raden met een nog geringere hoeveelheid per dag te beginnen, en het daarna zo mogelijk op te voeren (en eerlijk gezegd: ik durf dat niet aan hoor).

Zwarte zalf kan prikken en zelfs pijn doen als het in aanraking komt met open wonden of kanker. Dat schijnt niet erg te zijn (maar niet leuk natuurlijk).

De zalf kan op de huid worden gesmeerd (zeker aan te raden bij huidkanker), maar het kan volgens sommige mensen ook worden ingenomen. Doe het kleine beetje zalf dan in een lege capsule, of wikkel het in een stukje brood. Innemen vóór de maaltijd, en daarna flink wat eten – anders kan er misselijkheid optreden. Neem voor de eerste keer HEEL weinig, je kan echt heftige effecten krijgen. Dat is niet erg, maar je moet het natuurlijk wel aankunnen. Ik hoorde van iemand dat ze een heel klein beetje nam op het topje van een tandenstoker – na inslikken waren de effecten al heftig (Herxheimer)!

Neem de zalf gedurende 10 dagen, dan 10 dagen niet, dan 10 dagen wel, 10 dagen niet, 10 dagen wel. In totaal dus 30 dagen van de zalf, met pauzes van 2×10 dagen er tussen. Dit is een totale kuur. Ik heb niet gevonden of je hierna nog door kan gaan – ik vermoed dat een flinke pauze tot een volgende kuur aan te raden is.

Er wordt dus gewaarschuwd voor optreden van het Herxheimer effect bij gebruik van deze zalf (zie het Hoofdje Herxheimer effect hier links). Best een goed teken dat het werkt, maar let wel op dat het niet te heftig wordt (je kan altijd de dosis wat verlagen).

Voor ernstig zieke kankerpatiënten wordt aangeraden vóór gebruik van de zalf iets te doen aan ontgifting – denk aan een leverreiniging en/of darmreiniging. De belasting van kwalijke afvalstoffen kan namelijk best groot worden.

PIJN bij gebruik van zwarte zalf kan heftig zijn, vooral als tumoren tamelijk diep liggen – daar moet je door. Of laat je zo nodig begeleiden door mensen die weten van pijn-management.

Ik heb enkele adressen waar je de zalf kan kopen – de beste is naar zeggen http://www.cernamast.eu (maar: het schijnt daar ERG duur te zijn). Ook kreeg ik door http://bestonearthproducts.com.

In Amsterdam is of was zwarte zalf te koop bij de Frontier Boekwinkel aan de Leliegracht (maar er zijn mensen die twijfelen of dit wel de echte Zwarte Zalf is): http://frontierworld.nl/bookshop/

En dan een goede aanvulling: http://www.altcancer.net/  (ook: https://alphaomegalabs.com – zijn dezelfde mensen). Hier verkopen ze Zwarte Zalf, maar ook allerlei aanverwante producten. Ze hebben  totale kruiden-kuren en je kan bestellen per SOORT kanker (en voor zo’n totaal-pakket krijg je dan korting – best redelijk betaalbaar voor zo’n hele kuur – zo’n 75 dollar). Een tweede goede aanvulling: http://www.zenithherbal.com/  Beide adressen leveren goede zalf en naar ik vernam een stuk goedkoper dan Cernamast. De diverse soorten zijn wel wat verschillend qua samenstelling – maar werken even goed (hoor ik van iemand die ze heeft gebruikt).

Hier onder een recept voor het zelf maken van zwarte zalf – als je de ingrediënten kan vinden. In Nederland zal dat moeilijk zijn, maar in Oostenrijk zijn ze te koop bij  http://gutesderwelt.com/. Het recept gaat uit van een grote hoeveelheid: genoeg voor – naar zeggen – een hele familie en vriendenkring voor lange tijd. Je kan dus minder maken en het recept naar verhouding aanpassen – of inderdaad familie en vrienden er blij mee maken.

Neem 50 gram van elk van onderstaande kruiden in poedervorm:

Bloodroot  – Canadese bloedwortel – Sanguinaria canadensis

Chaparral – creosootstruik – Larrea tridentata

Graviola – soursop – zuurzak – Annona muricata

Galangal – blue ginger – Laos – Alpinia Galanga

Doe ze in een kom en meng dit 4-kruiden mengsel.

Doe 500 ml gedestilleerd water in een roestvrijstalen of keramieke pan en voeg daar vervolgens 250 gram zinkchloride aan toe. Roer goed zodat er geen klontjes zijn.

Voeg nu het 4-kruiden mengsel toe en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn.

Als het mengsel helemaal glad is 25 ml DMSO toevoegen terwijl je blijft roeren. Dan 25 ml Glycerine (mag ook iets meer zijn), en blijf roeren.

Het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes laten pruttelen – beetje roeren.

Als dit mengsel vervolgens afkoelt wordt het dikker en vormt een soort pasta-achtig mengsel. Laat dit ongeveer twee dagen staan bij kamertemperatuur. Daarna in potjes doen en bewaren in de ijskast. Het is dan onbeperkt houdbaar, maar het zal soms wel een klein beetje uitdrogen. Als dat gebeurt kan je er eenvoudig wat water bij doen.

Laat me horen hoe het werkt! Graag!