Budwig Dieet

Omdat het Budwig dieet zo succesvol is tegen kanker, wijd ik een speciaal hoofdstukje aan dit dieet en z’n bijzondere ontdekker. Dit is een dieet dat eigenlijk op zich een complete alternatieve natuurlijke behandeling is voor kanker – zeker in een vroeg stadium. Johanna Budwig (1908-2003) was een Duitse biochemicus. De basis van haar dieet is eenvoudig: het gebruik van lijnzaadolie gemengd met magere kwark.

Dr. Budwig vertelde: “Ik haal vaak ernstig zieke patiënten die slechts een paar dagen te leven hebben, of misschien zelfs maar een paar uur, weg uit het ziekenhuis. Vaak kunnen ze niet meer plassen of ‘n stoelgang produceren. Ze lijden aan droge hoest zonder slijm te kunnen ophoesten. Alles wordt geblokkeerd. Het stimuleert hen enorm als ze plotseling de goede vetten binnenkrijgen – met hun rijkdom aan elektronen reactiveren deze de vitale functies en de patiënt begint zich onmiddellijk beter te voelen.”

Dr. Budwig ontdekte dat het bloed van ernstig zieke kankerpatiënten altijd een tekort vertoonde aan bepaalde belangrijke essentiële ingrediënten zoals fosfatiden (vetachtige stoffen, bestanddelen van celmembranen) en lipoproteïnen (zorgen voor transport van vetten in het lichaam). Het bloed van een gezonde persoon bevat altijd voldoende van deze essentiële ingrediënten – hier zonder kan de groei van kankercellen ongeremd raken. Bloedanalyse liet een vreemde groen-gele stof zien bij kankerpatiënten in plaats van de gezonde rode zuurstofdragende hemoglobine die er in hoort.

Deze ontdekking bracht Dr. Budwig er toe om haar theorie te testen. Ze vond dat wanneer deze natuurlijke ingrediënten werden vervangen, de tumoren over een periode van ongeveer drie maanden geleidelijk kleiner werden – en dat de levensenergie terugkwam.

Dr Budwig ontdekte vervolgens een natuurlijke manier voor mensen om die essentiële ingrediënten terug te krijgen in hun lichaam: biologische lijnzaadolie en kwark.

Suiker is bij Dr. Budwig absoluut verboden. Druivensap kan worden toegevoegd om andere, vers geperste sappen te zoeten.

Andere strikt verboden voedingsstoffen zijn:

  • Alle dierlijke vetten inclusief boter (dit verschilt van andere diëten, waar roomboter wel mag).
  • Alle slasauzen en oliën (inclusief mayonaise)
  • Alle vlees en vleesproducten (i.v.m. chemicaliën en hormonen)
  • Alle zuivelproducten (behalve de kwark in het zgn. “Budwigpapje” – zie een apart Hoofdje links – in plaats van kwark mag je trouwens ook hüttenkäse gebruiken, maar dat moet dan in de blender met de lijnzaadolie tot de olie volledig is opgenomen). Dus verder geen melk, geen kaas, geen melkproducten.
  • Alle soorten margarine, kant-en-klaar producten, producten met tarwe, zoetstoffen.

Algemene regels strikt Budwig dieet als kuur

1. De patiënt heeft geen voeding op dag 1 behalve 250 ml lijnzaadolie met honing plus vers geperst fruitsap (zonder toegevoegde suiker uiteraard!). Voor een ernstig zieke kan champagne worden toegevoegd op de eerste dag in plaats van sap samen met de lijnzaadolie en de honing. Champagne wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft hier een serieuze functie.

2. Vermijd de strikt verboden voedingsstoffen – hier nog eens herhaald:

  • Alle dierlijke vetten inclusief boter (dit verschilt van andere diëten, waar roomboter wel mag).
  • Alle slasauzen en oliën (inclusief mayonaise)
  • Alle vlees en vleesproducten (i.v.m. chemicaliën en hormonen)
  • Alle zuivelproducten (behalve de kwark in het zgn. “Budwigpapje” – zie een apart Hoofdje links – in plaats van kwark mag je trouwens ook hüttenkäse gebruiken, maar dat moet dan in de blender met de lijnzaadolie tot de olie volledig is opgenomen). Dus verder geen melk, geen kaas, geen melkproducten.
  • Alle soorten margarine, kant-en-klaar producten, producten met tarwe, zoetstoffen.

3 . Vers geperste groentensappen zijn heel goed – bijv. wortel, selderij, rode biet, evt. met groene appel (verder geen fruitsap door groentensap mengen).

4 . Driemaal daags een warme kruidenthee is essentieel – pepermunt, rozenbottel, kamille etc. – gezoet indien gewenst met honing. Eén kopje zwarte thee vóór de middag is okay .

Dagmenu vanaf dag 2 (zo mogelijk)

– Vóór het ontbijt – een glas zuurkoolsap.

– Ontbijt – Het Budwig-papje.

– Lunch – Rauwe salade met yoghurt- lijnzaadolie-mayonaise (“de Mayo” aanwijzingen hieronder). Gebruik naast groene salade ook wortelen, koolrabi, diverse soorten kool, raapjes, radijs, zuurkool, bloemkool, geraspte rapen. Een fijn poeder van mierikswortel, bieslook of peterselie kan worden toegevoegd voor de smaak.

– Warme Lunch – Gestoomde groenten met (liefst zoete) aardappelen, granen zoals spelt, volkoren-basmati-rijst, boekweit, gierst e.d. Je kan hier wat van de “Spread” of de “Mayo” bij doen (recept zie hieronder) – voor de smaak en om de inname van lijnzaadolie te verhogen. Voeg komijn, bieslook, peterselie, of andere kruiden toe als smaakmakers.

– Dessert – Mix vers fruit, liefst een ander soort dan gebruikt voor het ontbijt, met de “Spread”, dit keer in plaats van met honing op smaak gebracht met citroen, vanille, of bessen.

– “Vieruurtje” – Een klein glas natuurlijke rode wijn (geen conserveringsmiddelen) of champagne of vers fruitsap met 1-2 eetlepels lijnzaad omhuld met honing.

– Avondmaaltijd – Liefst om 6 uur. Maak een warme maaltijd met groenten, boekweit, of haver. Voeg de “Spread” toe voor helende energie. Grutten van boekweit zijn de allerbeste en smaken prima in een groentensoep.

LET OP – nogmaals: GEEN suiker (ook geen bruine of rietsuiker), geen zoetstoffen behalve stevia of honing of druivensap. Alleen vers geperste sappen – en dus geen vruchtensappen uit concentraten (conserveermiddel-gevaar).

Budwig-papje (de “Spread”)

3 eetlepels magere kwark, 2 of 3 eetlepels lijnzaadolie

een scheutje rauwe melk of biologische room, of geitenmelk.

Deze drie allereerst heel goed mengen, evt. met een mixer, olie moet echt opgenomen worden – als je de melk/room toevoegt zie je een reactie: de samenstelling wordt romiger – de olie beter opgenomen. Dit is de essentiële basis (De “Spread”). (Let op: als je de kom afwast mag er geen vette ring te zien zijn, en het mag ook niet naar olie smaken – als dat wel zo is: beter mengen – dit is belangrijk!)

Vervolgens:

Een schep lijnzaad, ongebroken kopen, zelf malen in koffiemolen en meteen er door en eten.

Theelepeltje honing (eventueel: kan ook een beetje stevia zijn)

3 eetlepels tarwekiemen

3 eetlepels havermoutvlokken

rood fruit of geraspte appel

Handig om te gebruiken als fruit: Goji-bessen (gedroogd, ze zijn wat hard, je kan ze eventueel weken in een beetje water vantevoren) en gedroogde cranberries. Allebei te koop in natuurvoedingszaken. Verder: aardbeien, bessen, bramen, frambozen – etc. – maar ja, niet makkelijk in de winter…

De essentie van het Budwig-papje is de kwark/lijnzaadolie/melk-room combinatie.

Als het je te zwaar op de maag is, neem dan alleen dit. De andere ingrediënten zijn opties. Je kan er trouwens ook nog andere zaken door doen, bijv. nootjes (maar geen pinda’s of cashewnoten – daarin zitten schimmels die slecht zijn voor kankerpatiënten).

LET OP: het Budwig-papje moet zoals gezegd onmiddellijk na bereiding worden gegeten!

Waarschuwing: de meeste vitamines en supplementen die worden gebruikt tegen kanker zijn anti-oxidanten. Deze mogen niet worden genomen samen met het Budwig-papje. Het werkt elkaar faliekant tegen. Houd dus altijd minstens 4 uur tussen het Budwig-papje en andere “kanker-killers”. (4 uur betekent: zowel 4 uur vóór als ná het Budwig-papje).

___________________________________________________________________________________________

Let op: lijnzaadolie nooit verwarmen. Bewaren in de koelkast.

___________________________________________________________________________________________

Let ook op: De grote hoeveelheden lijnzaad in het Budwig-dieet en Budwig-papje werken bloedverdunnend. Pas dus op met het gebruik van bloedverdunners!

___________________________________________________________________________________________

De “Mayo”

Meng 2 eetlepels (30 ml) lijnzaad olie, 2 eetlepels (30 ml) melk en 2 eetlepels (30 ml) yoghurt. Goed mengen. Vervolgens 2 eetlepels (30 ml) citroensap (of appelciderazijn) en 1 theelepel (2,5 g) bio-mosterd plus een aantal kruiden zoals marjolein of dille.

Voeg vervolgens een paar kleine stukje augurk toe uit potje van natuurvoedingswinkel, een snufje kruiden en wat zout.

 

___________________________________________________________________________________________

CELLECT-BUDWIG PROTOCOL

Op de toonaangevende website Cancertutor.com is een totaal-protocol ontworpen voor alle Statium IV kanker-soorten. Dit is een heel heftig protocol dat bestaat uit 7 onderdelen. Niet voor de “watjes” onder ons dus, maar voor mensen die het echt heel drastisch willen aanpakken. Dit protocol is ook geschikt voor mensen die vallen onder het Hoofdje links: “Als haast geboden is”. Het gaat hier dan zelfs over mensen die nog slechts dágen hebben, geen weken of maanden. Ik vind het heel bijzonder dat er zo’n protocol bestaat! Zelf heb ik in het begin niet dit volledige protocol kunnen volgen – ik zou daarvoor meer hulp nodig hebben gehad dan beschikbaar was – maar ik raad het echt van harte aan als je de mogelijkheden en het geld hebt… Ja, helaas dat laatste ook – het kost alles bij elkaar het één en ander.

Waarschuwing vooraf: Het allerbeste is je bij dit protocol even te laten adviseren door een expert op dit gebied. Dat kan per email door Mike Vrentas –hij geeft het protocol in 5 onderdelen, maar dat is een detail, Cancertutor.com heeft het nog wat uitgebreid. Hier is de website: http://www.cellectbudwig.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=16

En voor Miks Vrentas persoonlijk: michaelvrentas@yahoo.com

En hier is dan ook de website van het product Cellect: http://www.cellect.org/

Helaas is dit allemaal in het Engels, en de producten moet je in Amerika kopen met een credit card. Voor mij was dat in het begin allemaal veel te lastig – dat lukte me niet. Ik heb toen het product Cellect vervangen door “Vitals True Superfood” (http://www.vitals.nl) – het leek me dat dit het dichtst in de buurt komt van Cellect. Maar… Cellect zelf schijnt beter te zijn – als het lukt. Als je echt veel haast hebt, is het in elk geval verstandiger te beginnen met Vitals True Superfood – aangevuld met andere superfoods – en dan kan je later altijd nog Cellect nemen – ik weet niet hoe lang toezending vanuit Amerika duurt.

Enfin, hier volgt dan het protocol:

ONDERDEEL 1: Cellect-poeder

Koop de variant “Maxi-Blend in poedervorm. Begin met 4 maatlepels per dag (maatlepel zit in de bus, zoek maar… soms zakt deze onder het poeder). Bij erg zieke patiënten dosis langzaam opbouwen. Begeleiding hierbij per telefoon in het Engels door Mike Vrentas is mogelijk! Als je (nog) geen Cellect hebt, gebruik dan Vitals True Superfood.

ONDERDEEL 2: Het Budwig-papje (zie Hoofdje links “Budwig papje”)

Als het niet mogelijk is dit naar binnen te krijgen, probeer dan lijnzaadolie met honing en vers geperst fruitsap zonder toegevoegde suiker. In plaats van fruitsap kan men voor ernstig zieke patiënten ook champagne nemen met lijnzaadolie en honing – champagne wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft hier een serieuze functie! Zie ook het Hoofdje links “Budwig Dieet”)

ONDERDEEL 3: Een vorm van Electro-medicin

Zie het Hoofdje links: “Elektro-magnetische therapie”. Probeer in elk geval een vorm van deze therapie toe te passen – hoe krachtiger hoe beter.

ONDERDEEL 4: Amygdalin, Laetrile of Vitamine B17

Er wordt sterk aangeraden dit in welke vorm dan ook toe te voegen aan dit protocol. Een eenvoudige manier is abrikozenpitten kopen en per dag eerst 3 of 4 toe te voegen aan bijv. het Budwig-papje (kan je er doorheen malen, dan meteen eten). Je kan daarna opbouwen naar 25-30 pitten per dag.

ONDERDEEL 5: Groentensappen

Dit is een belangrijk onderdeel van het protocol. Zie ook het Hoofdje “Budwig Dieet”.

ONDERDEEL 6: Ontgiften

Zie het Hoofdje rechts “Ontgiften” – altijd essentieel voor kankerpatiënten.

ONDERDEEL 7: Echt zonlicht

Dit is belangrijk: begin met 15 minuten per dag – en werk toe naar 45 minuten. Gebruik geen zonnebrand-creme of middel! Ook in de winter en bij bewolkt weer is het goed dagelijks toch enige tijd naar buiten te gaan (wel warm aangekleed natuurlijk!).

___________________________________________________________________________________________

Budwigpapje

3 eetlepels magere kwark, 2 of 3 eetlepels lijnzaadolie

een scheutje rauwe melk of biologische room, of geitenmelk.

Deze drie allereerst heel goed mengen, evt. met een mixer, olie moet echt opgenomen worden – als je de melk/room toevoegt zie je een reactie: de samenstelling wordt romiger – de olie beter opgenomen. Dit is de essentiële basis (De “Spread”). (Let op: als je de kom afwast mag er geen vette ring te zien zijn, en het mag ook niet naar olie smaken – als dat wel zo is: beter mengen – dit is belangrijk!)

Vervolgens:

Een schepje lijnzaad, ongebroken kopen, zelf malen in koffiemolen en meteen er door en eten.

Theelepeltje honing (eventueel: kan ook een beetje stevia zijn)

3 eetlepels tarwekiemen

3 eetlepels havermoutvlokken

rood fruit of geraspte appel

Handig om te gebruiken als fruit: Goji-bessen (gedroogd, ze zijn wat hard, je kan ze eventueel weken in een beetje water vantevoren) en gedroogde cranberries. Allebei te koop in natuurvoedingszaken. Verder: aardbeien, bessen, bramen, frambozen – etc. – maar ja, niet makkelijk in de winter…

De essentie van het Budwig-papje is de kwark/lijnzaadolie/melk-room combinatie.

Als het je te zwaar op de maag is, neem dan alleen dit. De andere ingrediënten zijn opties. Je kan er trouwens ook nog andere zaken door doen, bijv. nootjes (maar geen pinda’s of cashewnoten – daarin zitten schimmels die slecht zijn voor kankerpatiënten).

LET OP: het Budwig-papje moet zoals gezegd onmiddellijk na bereiding worden gegeten!

Groene lepel kopie

___________________________________________________________________________________________

Waarschuwing: de meeste vitamines en supplementen die worden gebruikt tegen kanker zijn anti-oxidanten. Deze mogen niet worden genomen samen met het Budwig-papje. Het werkt elkaar falikant tegen. Houd dus altijd minstens 4 uur tussen het Budwig-papje en andere “kanker-killers”. (4 uur betekent: zowel 4 uur vóór als ná het Budwig-papje).

___________________________________________________________________________________________

Let op: lijnzaadolie nooit verwarmen. Bewaren in de koelkast.

___________________________________________________________________________________________

Let ook op: De grote hoeveelheden lijnzaad in het Budwig-dieet en Budwig-papje werken bloedverdunnend. Pas dus op met het gebruik van bloedverdunners!

___________________________________________________________________________________________

 Groene lepel kopie

___________________________________________________________________________________________

Dit is het recept van het Budwig-papje zoals ik het in eerste instantie doorkreeg. Er zijn versies die iets afwijken. Echter de basis is altijd dezelfde: kwark met lijnzaadolie!