Kuren in klinieken

Sommige van de hier vermelde klinieken zijn plekken waar je wordt opgenomen, andere zijn voor poliklinische behandeling.

ANTINEOPLASTONS (BURZYNSKI)

http://www.burzynskiclinic.com/

Antineoplastons zijn stoffen die worden gevonden in menselijk bloed en urine. Dr. Burzynski heeft geconstateerd dat mensen met kanker niet genoeg van die antineoplastons in hun lichaam hebben. De therapie gaat hiervan uit en tracht dit tekort aan te vullen. De therapieën zijn verder zeer toegesneden op de persoon – voor ieder komt er een eigen protocol.

Burzynski heeft naar zeggen vooral veel succes gehad met kinderen en met hersentumoren – maar ook voor andere soorten kanker kan men terecht bij deze kliniek in Houston, Texas. Over de prijs heb ik geen informatie – maar ik weet wel dat het DUUR is – helaas…

Er wordt ook wel gezegd dat om in aanmerking te komen voor deze behandeling, de patiënt eerst chemo en bestraling moet hebben gehad – maar of dit waar is weet ik niet.

ARCADIA-KLINIK, DUITSLAND (Bad Emstal, bij Kassel)

Een kliniek waar aan alles aandacht wordt gegeven, van dieet tot emotioneel welzijn, van electro-medicin (PEMF) tot tandheelkunde. Je kan hier kuren volgen van enkele dagen, maar ook van meerdere weken. Je kan terecht in het Duits, maar ook Engels. Net als de Paracelsus kliniek (zie hieronder) heb ik over deze kliniek ook internationaal aanbevelingen gezien. De moeite waard. Er hangt echter wel een pittig prijskaartje aan de behandelingen hier – daar moet je wel rekening mee houden. Voor de wat ruimere beurs dus!

http://www.arcadia-krebstherapie.de/

BREUSS-KUUR

Over deze kuur heb ik persoonlijk mijn twijfels. Maar voor de volledigheid voeg ik enige informatie hier wel toe. Er zijn mensen die heel enthousiast zijn over deze kuur.

De Breuss-kuur is een vastenkuur van 42 dagen d.m.v. sappen en diverse soorten thee. De kuur werd uitgevonden door ene Breuss – die er ook boeken over heeft geschreven.

Er zijn klinieken (in ek geval in Duitsland, dat weet ik zeker) waar je zo’n Breuss-kuur onder begeleiding kunt volgen (inclusief aanvullingen zoals meditatie, speciale baden, massage en meer).

De sappen bestaan uit per dag maximum 500 ml organische rode biet, wortelen, knolselderij, zwarte radijs en aardappelen per dag, in een speciale verhouding gemengd. (Dit is een voorbeeld voor leverkanker – tegenwoordig is er voor iedere kankersoort een speciaal recept – maar de basis is steeds ongeveer het zelfde).

Men kan de kuur ook zelf thuis doen. Klinieken kosten tussen de 2,5 en 4,5 duizend euro. Het is eveneens mogelijk een kuur te doen beginnend 1 week in een kliniek, dan 4 weken zelf thuis, en vervolgens weer 1 week kliniek.

Op http://www.biotta.ch zijn de sappen kant en klaar te bestellen om de kuur zelf thuis te doen – dan ben je natuurlijk het voordeligst uit – maar nog steeds best wel duur. Verdere info ook op http://www.breuss-kur.de/.

Het klonk in eerste instantie goed in mijn oren, deze kuur, maar ik ken drie mensen die het hebben gedaan – en na hun ervaring wilde ik het niet meer. Twee zijn namelijk voortijdig gestopt – ze verzwakten te veel – en beiden zijn korte tijd daarna overleden (en ze waren daarvóór behoorlijk fit!). Die twee deden één week kuur intern, en daarna thuis… Niet aan te raden dus! Eén maakte de kuur intern af, was wel erg verzwakt – maar toch enthousiast over het spirituele deel van het geboden programma… Echter: op dit moment maakt hij het toch niet zo heel erg goed.

Onder het Hoofd “Ondersteunende therapieën/supplementen noem ik deze kuur nogmaals: Ik geef daar het recept voor het sap en de thee – te gebruiken als ondersteunende therapie – dat kan sowieso geen kwaad.

BUDWIG-KLINIEK IN SPANJE

Een prijzige kliniek (ik hoorde € 10.000,– voor twee weken), maar voor wie het geld heeft liggen best een optie. Zie http://www.budwigcenter.com/

Ik ken persoonlijk niemand die hier is geweest – dus ik houd me aanbevolen voor info als mensen hier heen gaan.

Voor mensen die het niet kunnen betalen hebben ze een verrassing: een gratis Budwig-gids met uitgebreide info. Zo kom je ook zelf thuis een heel eind. Er staat zelfs recepten in! Zie

http://www.budwigcenter.com/downloads/budwig-cancer-guide.pdf

DENDRITISCHE CELTHERAPIE

Dit is een methode waarbij je eigen afweercellen in een laboratorium worden gekweekt en dan bij je ingebracht, in de hoop zo je immuunsysteem op te krikken.

De behandelingen worden o.a. gegeven in het medische centrum Keulen: www.medical-center-cologne.com/

Ik heb persoonlijk gehoord van iemand die in dit centrum van de Nederlandse  dr. Gorter is genezen – maar ik ken ook iemand die niet genas. Het centrum is nogal eens ongunstig in het nieuws – maar ik weet  dat dit niet altijd zegt dat de behandelingen niet goed zijn – alternatieve methoden staan vaak bloot aan kritiek. Raad: informeer zelf even kritisch.

In dezelfde kliniek wordt ook de Hyperthermie-behandeling gegeven (zie hieronder).

Waarschuwing: de behandelingen zijn wel zeer prijzig!

FLARAXIN

https://sites.google.com/site/ncfactueel/flaraxin-stccc-phoenix

http://www.stccc-phoenix.com.ua/

stccc.phoenix.ukraine@gmail.com

Bovenstaande websites en email gaan over het tamelijk nieuwe middel Flaraxin. Dit schijnt een natuurlijk en tamelijk goedkoop middel te zijn dat in de Oekraïne wordt toegepast bij patiënten met allerlei soorten kanker – met behoorlijk succes! Zij hebben zelfs klinische studies en bewijs dat dit middel werkt. In België zijn mensen bezig geweest – en nog – met te trachten Flaraxin onder de aandacht te brengen – maar zij hebben helaas zoveel tegenwerking gekregen dat ze nog voor geen meter zijn opgeschoten. Ze gaan door – maar voorlopig zal het nog wel lang duren eer jij of ik van dit middel gebruik kunnen maken.

Voor wie dit toch wil zijn er bovenstaande websites en email-adres. Op dit moment lijkt de Oekraïne de enige mogelijkheid om aan Flaraxin te komen!

GERSON THERAPIE

Dr. Max Gerson (1881-1959) was een Amerikaanse arts (geboren in Duitsland) die een alternatieve therapie tegen kanker ontwikkelde die voornamelijk bestond uit dieet, supplementen en koffie-klysma’s.

Het dieet en alles er omheen doet mij erg denken aan het Budwig-dieet, maar het schijnt nog strikter te zijn. En het heeft naar zeggen aardig wat succes!

Het boek van Dr. Gerson is te krijgen als e-boek bij Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/the-gerson-therapy/9200000001222235/

Er zijn tegenwoordig Gerson-klinieken in Mexico en Hongarije.

Voor informatie over beide klinieken zie: http://gerson.org/

Aangezien vliegreizen bepaald niet ideaal zijn voor kankerpatiënten, lijkt Hongarije een goede optie.

Ik heb geen informatie over de prijzen, en over hoe het mensen bevalt, als je dit soort info hebt, hoor ik het graag.

HOXSEY-KUUR (EN DE INGREDIËNTEN VAN HET DRANKJE)

John Hoxsey was een Amerikaanse paardenfokker rond 1840. Eén van zijn paarden had kanker – en het viel Hoxsey op dat het dier altijd at van een bepaalde struik en van sommige bloeiende planten. Na een paar maanden was het paard kankervrij. Hoxsey begon zijn andere paarden ook met deze kruiden te behandelen, ontwikkelde vervolgens een drankje met deze kruiden – en tenslotte probeerde hij dit ook uit op mensen. Het werkte!

De kleinzoon van John Hoxsey, Harry Hoxsey begon een kliniek met het recept van zijn grootvader. Rond 1950 was deze Hoxsey Cancer Clinic in Dallas de grootste privé kankerkliniek ter wereld. Na grote tegenstand vanuit de reguliere medische wereld moest deze kliniek haar deuren helaas sluiten. Tegenwoordig is er nog steeds een Hoxsey Bio-Medical Center in Tijuana, Mexico. De behandeling bestaat uit het originele Hoxsey-drankje, tegenwoordig aangevuld met diverse andere zaken zoals dieet, extra vitaminen en supplementen. Sommige mensen vinden daar verbetering, anderen zelfs genezing (en natuurlijk: geen garantie – maar dat spreekt voor zich).

Volgens zeggen kost een behandeling 3.500,– dollar, ongeacht de duur van het verblijf (duurt zolang als nodig).

Men heeft vooral veel succes met huidkanker incl. melanoomborstkanker en sommige hardnekkig terugkerende kankersOok voor patiënten die chemo of bestraling hebben gehad.

Ik vond geen website, maar wel andere contact­gegevens (geen idee of dit nog geldig is).

Bio-Medical Center, 615 General Ferreira, Colonia Juarez Tijuana, B.C. Mexico.

Postadres: P.O. Box 433654 San Isidro, CA 92143-3654 USA.

Tel. 011-52-664-684-9011   –   Fax 011-52-664-684-9744

Dit zijn de ingrediëten van het Hoxsey-drankje:

–       Zoethout (Glycyrrhiza glabra) 20 mg

–       Rode Klaver (Trifolium pretense) 20 mg

–       Grote Klis (klitwortel, Arctium lappa) 10 mg

–       Stillingia; Zilverbladwortel (Stilingia sylvatica) 10 mg

–       Zuurbeswortel (Berberis vulgaris) 10 mg

–       Phytolaccawortel (Phytolacca americana) 10 mg

–       Cascara Amarga (struik, Acosmium panamense, cascara sagrada) 5 mg

–       Zanthoxylum Americanum (Angelicaboom, Z. clava herculis) 5 mg

–       Wegedoorn Bast (soort duindoorn) (Rhamnus frangula of persiana) 5 mg

–       DEZE KRUIDEN TOEVOEGEN AAN EEN OPLOSSING VAN KALIUM IODIDE

De verhouding is hier een standaard-mix. In de Hoxsey kliniek werd/wordt de verhouding verfijnd – toegesneden op iedere patiënt.

4 maal daags een eetlepel, na iedere maaltijd en vóór het slapengaan.

HYPERTHERMIE-BEHANDELING

Kankercellen kunnen slecht tegen warmte. Bij hyperthermie wordt daarom het lichaam – geheel of plaatselijk – verwarmd – in een poging zo kankercellen te lijf te gaan.

Hyperthermie wordt in Nederland nog nauwelijks gegeven. Wel zijn er naar zeggen van Kanker-Actueel (http://kanker-actueel.nl/NL/hyperthermie-algemeen-een-vergelijking-en-beschrijving-van-verschillende-hyperthermie-systemen-zoals-die-in-nederland-en-ons-omringende-landen-worden-gebruikt.htmlvier ziekenhuizen waar men hyperthermie geeft, maar de toelatingscriteria voor patiënten zijn zo streng, dat bijna niemand in aanmerking komt. Vandaar dat je er ook eigenlijk nooit over hoort. ALS je voldoet aan de criteria wordt hyperthermie trouwens wel vergoed door de verzekering – maar nogmaals: die kans is dus uiterst gering. Ik weet overigens niet over welke vier ziekenhuizen het hier gaat – als ik het hoor meld ik dat later nog. (Ik vermoed trouwens dat je om in aanmerking te komen dan ook de andere behandelingen uit zo’n ziekenhuis moet ondergaan – dus voor chemo-weigeraars zoals ik is dat waarschijnlijk geen optie.)

 ***

Tot voor kort dacht ik trouwens dat hyperthermie verder in Nederland niet bestond, maar ik ontdekte ineens dat er – naast dus die beperkte mogelijkheden in vier ziekenhuizen –  een kliniek is voor hyperthermie in Amsterdam. Bestaat al sinds 2008 – maar niemand had mij hierover verteld. Enfin, nu weten we het dus.

Centrum Hyperthermie (dokter Z. Bachrach)  –  Baron G.A. Tindalplein 91,?1019 TW Amsterdam  –  http://www.hyperthermie.info/  –  info@hyperthermie.info  – Telefoon: 020-4192145? –   Mobiel: 06-21236127

Op de website kon ik de prijzen niet vinden. Maar naar zeggen schijnt een behandeling minimaal € 275,– te kosten. Ik weet niet hoeveel behandelingen er gemiddeld nodig zijn.

Als ik meer verneem over deze kliniek, voor zover ik weet de enige in Nederland, dan komt het zeker op deze website. Veel succes gewenst! En… als je er heen gaat, laat me dan even je ervaringen weten – dat zou ik erg op prijs stellen!

 ***

In Duitsland worden veel meer hyperthermie behandelingen gegeven – onder andere in het hierboven ook al genoemde medische centrum Keulen: http://www.medical-center-cologne.com/

In dezelfde kliniek wordt ook de Dendritische celtherapie gegeven.

Ik heb persoonlijk gehoord van iemand die in dit centrum van de Nederlandse  dr. Gorter is genezen – maar ik ken eveneens iemand die niet genas. Het centrum is nogal eens ongunstig in het nieuws – maar ik weet dat dit niet altijd zegt dat de behandelingen niet goed zijn – alternatieve methoden staan vaak bloot aan kritiek. Raad: informeer zelf even kritisch.

Waarschuwing: de behandelingen zijn zeer prijzig!

 ***

Ik heb recentelijk nog een andere kliniek gevonden in Duitsland niet ver van onze grenzen waar ook hyperthermie-behandelingen worden gegeven: http://www.dr-med-kilarski.de/   Zodra ik meer verneem over deze kliniek zal ik het hier vermelden. In elk geval heb ik contact gehad met iemand die er is genezen – maar ook met iemand die er niet genas (beiden met longkanker). En Mw. Kilarski is ook verder een deskundige op het gebied van alternatieve kankertherapie.

 ***

Ik vond trouwens ook nog een adres waar ik verder geen gegevens over heb: http://biologische-krebsintensivtherapie.de/

 ***

Ik heb eveneens mensen gesproken die het principe van Hyperthermie zelf thuis uitproberen – zij het wat minder heftig dan in een kliniek. De methode is dan simpel. Leg een paar warme kruiken op de plekken van tumor(en), dek je goed toe en ga een half uurtje liggen zweten en broeien. Waarschuwing: niet toepassen op tumoren die op een gevaarlijke plek zitten – er kan zwelling optreden. (Ik kan dat dus bijvoorbeeld met mijn longkanker niet wagen). Verder kan je natuurlijk ook lekker naar de sauna gaan… – maar hier geldt dezelfde waarschuwing.

PARACELSUS KLINIEK, ZWITSERLAND

Deze kliniek biedt een integrale behandeling:  tandheelkunde, hyperthermie, electro-medicin (PEMF – Pulsed ElectroMagnetic Field therapy), voeding, kruiden en ga zo maar door. Voor mensen met zeer ruime beurs een ontspannen mogelijkheid. Ik heb geen info over de prijzen, maar ik hoor deze kliniek wel alom aanbevolen!

http://www.paracelsus.ch/en/home.html

ZENTRUM DER ERWEITERTEN MEDIZIN, FRANKFURT

Kliniek in Duitsland met Hyperthermie, Breuss kuur, Budwig, reiniging etc. Best prijzig, en werkt helaas niet altijd (ik ken iemand die er niet genas). Ik mis hier persoonlijk een vorm van electro-medicin. Maar voor wie een eigen electro-medicin apparaat heeft verder wellicht een mogelijkheid.

http://www.erweiterte-medizin.de/home.html