Supplementen

Waarschuwing. Er zijn heel wat vitamin en en supplementen die worden aanbevolen tegen kanker. De meeste zijn sterke anti-oxidanten. Als je het Budwig-papje eet (sterk aanbevolen), moet je zorgen dat er altijd minstens 4 uur zit tussen het nemen van deze vitaminen/supplementen en het Budwig-papje – ze heffen elkaar namelijk op – en dat zou jammer zijn (4 uur betekent: zowel 4 uur vóór als ná het Budwig-papje). Ook zijn er enkele kuren/kuurtjes waarbij het nemen van vitaminen/supplementen sterk wordt ontraden omdat het elkaar eveneens opheft. Ik zal dat bij die kuren/kuurtjes steeds vermelden!

AMYGDALIN (Vitamine B17, laetrile, abrikozenpitten)

Amygdalin of vitamine B17 is de stof in abrikozenpitten en bittere amandelen die werkzaam is tegen kanker. Het is dezelfde bittere stof die smaak geeft aan bitterkoekjes trouwens, en bitterkoekjespuddig! (Maar ga nou geen bitterkoekjes en pudding eten – dat zit vol met suiker en de verkeerde vetten, helaas…).

Het is een heel gedoe op internet, over die abrikozenpitten. Je vindt daar veel verhalen over de gevaren van cyanide-vergiftiging door deze pitten. Ik vermoed dat dit alles komt uit de koker van mensen die tegen alternatieve behandelingen zijn – want er zijn …tig verhalen over mensen die genazen van kanker met behulp van abrikozenpitten, – en – als ze er niet van genazen: ze gingen er niet aan dood.

Er zijn dus soms goede resultaten mee te behalen. Ik heb er persoonlijk wat moeite mee (lichamelijke klachten, gewrichtspijntjes e.d., dus het Herxheimer-effect, geen vergiftiging hoor) – maar ik blijf ze nemen – met mate – en zonder problemen.

De website hieronder adviseert 100 stuks per dag – ik heb dat geprobeerd, zat er dicht bij – maar dat was voor mij te veel… enfin, kijk zelf maar…

Dit werkt ook heus niet altijd – ik ken mensen die precies alles hebben gedaan met deze pitten en niet zijn genezen – maar soms werkt het kennelijk wel.

Persoonlijk denk ik dat het sowieso een goede aanvulling is op andere kuren. Veel mensen nemen 30 stuks per dag – maar ik hoor even goed het getal 5.

Kijk maar op de volgende websites:

http://boinnk.nl/blog/abrikozenpitten-met-vit-b17/   en   http://www.abrikozenpitten.nl

Er is ook een forum over abrikozenpitten: http://ceesvisje.forum2go.nl/

Een kuur kost in elk geval niet veel (als je niet zo veel pitten neemt) en dus makkelijk te proberen (ik meen zo’n kleine 30 euro per kilo – dat lijkt duur, maar er gaan echt heel veel van die pitjes in een kilo). Ik vond trouwens onlangs ook zakken met abrikozenpitten bij een Turkse slager/kruidenier – en die waren weer een stuk goedkoper. Bij krappe beurs een kwestie van even doorzoeken dus. Trouwens: ook in bittere amandelen zit dezelfde stof… ook nog een mogelijkheid. En: Ik heb ook nog een adres voor je met 1e kwaliteit pitten voor zeer lage prijs (meen zoiets van 18 euro per kilo) – je kan mij contacten voor dit adres.

De werkzame stof in abrikozenpitten heet amygdalin of laetrile.

Bij Meditech Europe wordt ook Abrikozenpit-olie verkocht. Dat kan je op allerlei manieren gebruiken, zelfs op de huid smeren, of in salades. Enfin, ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar hier is de link: http://www.meditecheurope.nl/abrikozenpit-olie.php

Deze werkzame stof is op zich ook te koop! Ik vond een site waar je dit kan bestellen – moet geïnjecteerd worden – maar er zijn ook capsules. Wel prijzig, daar niet van… http://www.body-soul-spirit-center.com/themes/kategorie/detail.php?artikelid=49&kategorieid=38&source=1&refertype=10

Ik vond ook een website aanbevolen door Bill Henderson: http://www.cytopharmaonline.com/en/   (ik geloof gevestigd in Mexico).

En recentelijk vond ik nog deze website: http://www.tjsupply.com/amygdalin-b17-products.html

Er zijn kinieken in Mexico en Duitsland waar laetrile-injecties deel uitmaken van de behandeling. Laetrile of amydalin wordt dan een primaire kuur.

Ik las heel goede resultaten van zulke klinieken (maar – inderdaad – ook prijzig… voor een krappe beurs is het dus zaak te zoeken naar voordelige abrikozenpitten – de moeite waard!).

Ik weet trouwens niet of de volgende praktijk de behandelingen doet in een kliniek, of in een poli…  Praktijk: Dr. med. Andreas Puttich, Naturheilverfahren, Heidelberger Strasse 44, 64285 Darmstadt, Tel.:  +49/6151 – 3 07 19 29,
Fax.: +49/6151 – 3 07 19 33, email: a.puttich@gmx.de

BREUSS KUUR ALS ONDERSTEUNING

Bij de kuren in klinieken bespreek ik de Breuss kuur – en ik raad deze kuur af, wegens de heftigheid. Mensen gebruiken bij deze kuur alleen maar sap en thee, en vallen kilo’s en kilo’s af – dat kan te veel worden. Echter, het recept voor sap en thee als natuurlijk ook worden gebruikt als aanvulling op andere diëten – daarom geef ik dit hier nogmaals door.

–       55% bietensap

–       20% selderiesap

–       20% wortelsap

–       3%  aardappelsap

–       2%  radijssap

Drink daarbij een thee van brandnetels, St Janskruid, Goudsbloem, Bijvoet (Alsem) en Bergamot (Monarda).

Meer info: http://www.breuss-kur.de/

CAT’s CLAW (kattenklauw)

Cat’s Claw is weerstand-verhogend en kanker-bestrijdend. Bij ernstige kanker is het aan te raden tijdens de eerste maand van de alternatieve behandeling een supplement te geven van Cat’s Claw in combinatie met Super-fruitsap Noni. Neem 3x daags een eetlepel noni en cat’s claw extract

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/34537-cats-claw-weerstand-verhogen-en-kanker-bestrijden

http://www.vitaminesperpost.nl/cats-claw-extract.html?utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=productfeed&gclid=CP3xudvWxbkCFc7C3godY0cAyA

http://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/11279/Noni-Juice-Puur-Sap-Mattisson-1000-ml?gclid=CNmGjaHWxbkCFcVa3god-T4A1w

GRAVIOLA (ook wel genoemd zuurzak, soursop, guyabano)

Deze tropische boom met grote vruchten is een echte kanker-killer. Zowel de bast, de bladeren als de vrucht hebben een hoge werkzaamheid tegen kanker. Je kan capsules kopen van graviola-extract (ik neem het merk Rio Amazone – dat is goed – 4 of 6 capsules per dag). Ook de vruchten zijn soms te koop, maar meestal moeilijk te vinden in Nederland.

Heel goed is het ook om thee te zetten van de bladeren (en extra goed bij longkanker heb ik gehoord). Neem 6 à 7 bladeren op een liter water – voor één dag. Even een minuut of 10 laten koken en dan een paar uur laten staan. De thee heeft een lichte niet onaangename smaak.

De Graviola-capsules zijn te koop bij de goede natuur-drogisten, De Tuinen etc.

De andere graviola-produkten zijn te koop http://www.eenbeetjegezond.nl/ (hebben vruchten ingevroren). Ook zijn bladeren te koop bij: Toko Warung Berkat, Rozengracht 68,1506 SH Zaandam. De verse vruchten zijn te koop bij http://www.groentenonline.nl (€ 25 per vrucht, ze zijn groot).

HIMALAYA-zout

Neem een glazen jampot of weckpot met warm gefilterd water en doe daarin zoveel Himalaya-zout dat het niet meer verder kan oplossen. Hoe je het potje ook schudt, er blijft zout op de bodem liggen. Je hebt dan een zogenaamde verzadigde oplossing. Neem twee maal daags een theelepel van deze zoutoplossing in een glas warm water of groentensap.

Het is een recept dat al sinds mensenheugenis wordt doorgegeven als een krachtige manier om het zelf-genezend vermogen van je lichaam te activeren. De zoutoplossing herinnert als het ware het lichaam aan de eigen oer-balans en prikkelt zo het lichaam deze balans in het bloed te herstellen.

Himalaya-zout kan je in de meeste natuurvoedingszaken kopen. Het is prijzig, maar je hebt zo weinig nodig, dat je waarschijnlijk minder dan een cent per dag uitgeeft aan deze aanvullende kuur.

KURKUMA

Deze kruiderij is een kanker-killer. Kurkuma zit in kerrie (ca. 30%) – voor de liefhebber dus makkelijk te nemen. Koop goede kerrie! Maar je kan kurkuma ook los kopen, en bijv. door de soep doen of door andere gerechten – doe er dan altijd wat zwarte peper bij, dat bevordert de opname.

Verder verkoopt de natuur­-drogist ook biologische geelwortel-capsules (= kurkuma). Het beste is volgens mij Curmaxell (fa. Springfield) – dit heeft als hulpstof voor betere opname turmerone in plaats van zwarte peper – dat schijnt nog beter te werken (turmerone komt uit de zelfde wortel als de kurkuma). Curmaxell is prijzig – maar wel veel sterker dan andere capsules (volgens zeggen 16x zo sterk, hoorde ik via via). Het AMC-ziekenhuis in Amsterdam doet momenteel onderzoek naar kurkuma en kanker! Ik neem 2 capsules kurkuma per dag. Maar omdat het een voedingsstof is, kan je rustig wat meer nemen. Of veel kerrieschotels eten (groenten met kerrie, lekker!).

MISTLETOE (MARETAK) THERAPIE

Firma Abnoba of merknaam Iscador

Mistletoe activeert het immuunsysteem. Het bevat stoffen die de groei van tumoren remmen, en stoffen die kankercellen doden.

Voor wie chemo en/of bestraling ondergaat: de behandelingen schijnen beter te verdragen te zijn met mistletoe-therapie als ondersteuning.

Iscador stimuleert de nieuwvorming van rode en witte bloedcellen zodat bij kanker de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie beter zijn te verdragen.

Mistletoe is ook pijnstillend.

De behandeling is in de vorm van injecties.

In Nederland is dit middel trouwens verboden, maar in Duitsland is het wel toegestaan. Voor informatie: http://www.wala-nederland.nl/   of bel 070-3950954.

Ik heb een vriendin die er baat bij had.

MEBENDAZOL

Mebendazol is een middel dat zonder recept bij de apotheek en drogist tegen een klein prijsje verkrijgbaar is. Over het algemeen is het een middel tegen wormen – het doodt wormen, wormeieren en larven in de darmen. Je kan het middel ook online kopen zonder problemen.

Mebendazol staat sinds enige tijd ook bekend als anti-kanker middel. Naar zeggen doodt het kankercellen, terwijl het de normale cellen met rust laat.

Onderzoeken hebben naar verluid als resultaat gehad dat mebendazol kanker langere tijd kan vertragen of stabiliseren. Nadere gegevens kon ik niet vinden.

Ik las op internet de ervaring van een vrouw met borstkanker. Haar reguliere chemo-behandelingen hadden geen effect. Zij nam toen een combinatie: cimetadine 200 mg 4x daags (maagtabletten, remt maagzuur), en mebendazol 100 mg 3x daags, gedurende 6 weken, dan een week rust, en dan weer 6 weken. Op het moment dat zij haar ervaring beschreef, was zij aan het tweede 6-weken kuur bezig, en was er verbetering merkbaar in haar conditie.

Dit ga ik zeker een keer proberen!

PADDESTOELEN

Paddestoelen worden in sommige culturen al eeuwenlang gebruikt als een middel tegen kanker. Met name in China en Japan is dit vaak het eerste wat men gebruikt wanneer de diagnose “kanker” valt. Mijn Chinese dokter/acupuncturisten kwamen beiden meteen aan met paddestoelen (ik heb er twee bezocht, zie hoofdje “Acupunctuur”).

Allereerst kreeg ik Ganoderma – in de vorm van gedroogde en in repen gesneden zwammen waarvan ik thee moest zetten. “In China drinken kankerpatiënten dit de hele dag door” vertelde Yang Ping mij – en ik probeerde dat ook. Wel erg bitter moet ik zeggen, maar ach, alles went. “Bitter in de mond maakt het hart gezond”, zei mijn moeder vroeger – en daar hield ik me maar aan vast. Uiteindelijk ben ik toch gestopt, niet omdat ik het niet vertrouwde of zo, maar omdat ik ook al zo veel Graviola-thee moest drinken (die trouwens wel lekker is). Het zetten en drinken van al die thee begon een belasting te worden. Zo kwam er voorlopig een eind aan Ganoderma.

Van mijn andere acupuncturist krijg ik nog steeds de paddestoelen-in-tabletvorm Coriolus en Cordyceps. Ook algemeen aanbevolen door kenners.

Recentelijk ben ik in contact gekomen met Peter van Ineveld uit Utrecht. Hij heeft een Praktijk voor Natuurgeneeskunde en specialiseert zich in het gebruik van medicinale paddestoelen – met name ook voor kankerpatiënten. Hij heeft tot op heden goede resultaten bereikt. Wel zegt hij zelf daarbij dat hij de behandeling ziet als aanvullend op andere – alternatieve of reguliere – behandelingen.  Het feit dat hij dit zegt geeft mij juist vertrouwen – eerlijk gezegd. Ik houd er namelijk niet van als mensen beweren allen-zaligmakend te zijn. Enfin, dat doet Peter van Ineveld dus niet – maar hij is wel erg enthousiast over zijn paddestoelen. Hij begon met deze praktijk nadat hij had gezien hoe een vriend met kanker enorm opknapte na gebruik hiervan.

Voor wie interesse heeft: http://www.althera.nl   Telefoon 06 14604188

ZWART ZAAD

Soms genomen als totaal-behandeling – maar door veel mensen geadviseerd als “extra ondersteuning”.

Ik kreeg deze tip van een islamitisch email-maatje. Volgens de traditie beval de profeet Mohammed dit middel aan tegen allerlei soorten kwalen (inclusief kanker). Maar ook vóór de tijd van Islam was het zwarte zaad al in gebruik als geneesmiddel – zelfs de Egyptische farao’s gebruikten het (het werd gevonden in de graven). In heel het Midden-Oosten zeker is het zwarte zaad hèt middel tegen ziek en zeer.  Ook bij kanker zijn er goede resultaten met zwart zaad.

Het versterkt naar zeggen het immuunsysteem en doodt ook kankercellen.

Zwart zaad wordt ook wel verkocht onder de naam zwarte komijn – maar het juiste zwarte zaad schijnt niet onze komijn te zijn. Koop het liefst bij islamitische zaken – zij kennen het goede zwarte zaad. Ik heb een adres dat zeker het juiste heeft: Islamitische Boekhandel Dilara, Bos en Lommerplein 146, 1055 EK Amsterdam, http://islam-boek.nl/ info@dilara.nl – Tel. 020.6826777. Recentelijk vond ik het ook op deze site: http://www.vitexnatura.com/c-1691186/zwarte-komijn-nigella-sativa/  – ik vermoed zij dat ook wel het juist hebben, maar weet het natuurlijk niet zeker. Er is trouwens ook zwart-zaad-olie te koop – dat schijnt even goed te zijn, of zelfs beter.

Zwart zaad komt soms als heel kleine zaadjes, soms als grotere. Als ze piepklein zijn kan je ze zó eten, goed kauwen. Als ze wat groter zijn kan je ze malen in een koffiemolentje (en dan meteen eten). In te nemen in een lepeltje honing (3x daags een dessertlepeltje zaad), of ook in het Budwig papje. Als je de olie hebt, neem dan 2 theelepeltjes per dag – dat is veel sterker. Bij Vitex Natura verkopen ze ook capsules met zwart zaad.