Spiritueel en emotioneel

Wetenschappelijk bewijs

Naar een samenvatting door Maarten van Steenis – http://www.journeytherapie.org/. Uitgangspunt van de therapie van v. Steenis is het boek “De Helende Reis” van Brandon Bays (verkrijgbaar bij Bol.com).

Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat spritualiteit en emoties invloed kunnen hebben op onze gezondheid. Toch is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het hoe en waarom hiervan – met interessante resultaten.

Dr. Candice Perth (nominatie Nobelprijs) beschreef in haar boek “Molecules of Emotion” hoe niet-opgelost trauma en negatieve emoties fysiek worden opgeslagen op celniveau in de vorm van eiwitstructuren. Die blokkeren dan de communicatie met andere cellen en beïnvloeden de stofwisseling van de cel negatief. Dit alles wordt vervolgens doorgegeven aan de volgende generatie cellen. Het gevolg wordt meestal na een paar jaar pas merkbaar in de vorm van emotionele en lichamelijke ziekten.

Dr. Perth stelde ook vast dat het denken (verstand) niet is beperkt tot ons hoofd, maar dat er een constante stroom van informatie is tussen cellen, organen en systemen in het lichaam. Een groep zeer kleine eiwitten, neuropeptiden, zijn de boodschappers die onze emoties overbrengen. Ze worden in het hele lichaam aangetroffen, vooral in het zenuwstelsel, bereiken alle cellen en functioneren als één netwerk. Kortweg vat dr. Perth dit samen in: “je lichaam is je onderbewuste denken”.

Een interessante aanvulling is het werk van de geneticus dr. Barbra McClintock. Zij stelde vast dat ernstige stress (emotioneel, lichamelijk, milieufactoren) delen van het DNA zó kunnen vervormen, dat ze niet meer effectief kunnen werken. Dit sluit aan bij onderzoek van dr. Murakami die ontdekte dat ons DNA continu verandert – het staat dus niet vast zoals eerst werd gedacht. Dr. Murakami concludeerde dat we ons DNA kunnen veranderen door onze emoties te veranderen.

Kort samengevat: emotionele en spirituele invloed op ons welzijn is dus geen fabeltje, maar heeft een wetenschappelijke basis. En… dit betekent dat werk aan ons spirituele en emotionele welzijn wel degelijk zin heeft bij ernstige ziekten als kanker! Want… hoewel het bovenstaande vooral gaat over negatieve emoties e.d. die zich uiten in lichamelijke kwalen – het omgekeerde werkt gelukkig ook! Positieve emoties, het loslaten van oud verdriet en pijn, het vinden van geluk in onszelf – dat alles kan ZEER veel bijdragen aan ons lichamelijk welzijn.

Ik raad je dus van harte aan een vorm van meditatie en/of gebed die jou aanspreekt!

Het geeft rust en verbindt je met een bron van kracht! En het heelt – letterlijk! Bij kanker is dit heel belangrijk!

Heb je een eigen vorm van geloof en/of spiritualiteit: geef het dan in deze tijd van je leven extra aandacht. Heb je dat niet – denk er dan eens over hier IETS mee te doen – op je eigen manier. Of je nu naar een kerk gaat, of thuis mediteert, of stil kan genieten van de natuur – het maakt niet uit, als het maar past bij JOU.

Als je weet dat je diep van binnen wellicht nog restanten oud zeer en verdriet hebt – misschien nog niet 100% doorgewerkt – nog niet helemaal losgelaten – probeer dan hier aan te werken. Misschien met een therapeut – bijvoorbeeld via die Helende Reis. Of stort je hart uit bij een goede vriend/vriendin… en laat het zeer daarna bewust los…

Als je er helemaal niet uitkomt, mag je me mailen en denk ik hierin met je mee. Er dieper op ingaan zou in dit document te ver voeren, maar mail me rustig om hiernaar te vragen… 

Kijk ook eens op de volgende website van Annette Schulte: http://www.deommekeer.net/index.php/annette-schulte. Zij heeft haar borstkanker genezen door louter gebruik van spirituele/emotionele methoden. Een bewijs dat het kàn. (Klik bij deze website ook even op “HOME” dan zie je de verhalen over hoe zij dat deed en ervoer).

Naast de “reguliere” methoden zoals een geloof, of meditatievorm, of yoga, therapie en ga zo maar door, zijn er speciaal voor zieken (en met name ook kankerpatiënten) diverse bronnen van geestelijke hulp. Ik noem er hieronder een paar – maar bedenk wel dat er VEEL meer is – uiteraard.

 FEET”

FEET is een energetische therapie ontwikkeld door de Vlaamse therapeut Nand Van Ouytsen. FEET maakt dat de energetische blokkades worden opgeruimd, zodat de energie weer onbehinderd kan stromen. FEET werkt via het “stress-antwoord mechanisme” van het centrale zenuwstelsel (kinesiologie).

Men gaat uit van de idee dat de meeste klachten en ziekten van de mens te maken hebben met niet-verwerkte emoties. Zo sluit deze therapie mooi aan bij het gedachtengoed van Hamer (Nieuwe Germaanse Geneeskunde, zie ook op deze pagina).

Voor info http://users.skynet.be/fa976952/wat%20bieden%20wij/feet/feet.html (op deze website wordt ook meer geboden, zoals Reiki, meditatie, de Mir-methode (zie ook op deze pagina).

of http://krachtbron.be/feet.html

Ik kreeg de FEET methode door via een enthousiaste gebruikster.

“HEALING CODES”

De Healing Codes is een methode van zelfgenezing, ontworpen door de Amerikaan Alex Loyd. In zijn gelijknamige boek beschrijft hij deze methode – waar zeer veel mensen baat bij hebben. Omdat mensen na lezing van het boek (aangeraden dus!) wel eens zeggen: “een prachtig boek, maar hoe DOE je het nou?” – heb ik een voorbeeld van hoe je het zou kunnen doen ontworpen.

GA RUSTIG ZITTEN, ECHT OP JE GEMAK EN ZEG/BID/VRAAG BIJ JEZELF DE VOLGENDE TEKST EN VOLG VERVOLGENS DE INSTRUCTIES

Opening (voorbeeld, mag je zelf anders verwoorden)

Licht van mijn leven, schijn over alle negatieve beelden, afbrekende overtuigingen en schadelijke herinneringen in mijn cellen.

Dat alle lichamelijke klachten die te maken hebben met de kanker in mij, mogen worden gevonden.

Dat die schadelijke plekken dan worden geopend en genezen,

door mij te vullen met licht, leven en liefde.

En ik vraag dat deze genezing verveelvoudig mag zijn…

Benoem de gevoelens die je in jezelf herkent:

Bijvoorbeeld angst, machteloosheid, verlatenheid, boosheid – of wat dan ook.

Deze gevoelens had ik al eerder… NOEM EEN TRAUMATISCH MOMENT IN JE VERLEDEN… (maakt niet uit welk moment, hoeft niet te lijken op je huidige probleem, als de GEVOELENS maar vergelijkbaar waren).

Stel je waarheidsverklaring op (positieve bevestiging van waarin je gelooft/wilt geloven):

VOORBEELD (kan dus bij jou iets heel anders zijn, als ’t maar positief is)

Ik geloof dat het Licht van het Leven mij kan genezen: mijn kanker verdwenen.

Ik geloof dat ik weer vrij zal ademhalen, vervuld van Licht en Liefde.

Ik geloof dat alles goed zal zijn.

VERVOLGENS RICHT JE JE TIEN VINGERTOPPEN (HANDEN ONTSPANNEN HOUDEN) OP VIER PLEKKEN VAN JE GEZICHT/HALS – CA. 5 A 8 CM VAN JE GEZICHT AF.

Eerste positie: neusbrug (plekje midden tussen je wenkbrauwen)

Tweede positie: strottenhoofd (adamsappel)

Derde positie: kaken (helemaal aan het einde van je kaakbeen, vlak onder waar je oor begint)

Vierde positie: de slapen

BIJ ELKE POSITIE ZEG JE JOUW WAARHEIDSVERKLARING. DOE HET KALM AAN, HOUD JE VINGERS EEN POOSJE IN HUN STAND – HET GEHEEL MOET ONGEVEER 6 MINUTEN MINIMAAL DUREN..

Slot: (voorbeeld, mag je zelf anders verwoorden)

Ik dank het Licht dat in mij kwam

ik dank voor de genade en de heelheid mij gegeven.

Ik stel mijn leven vol vertrouwen onder de hoede van de Liefde die alles omvat.

VOOR KANKERPATIËNTEN AANGERADEN: 3X PER DAG

MIR-METHODE

Sinds enkele jaren is de MIR-methode beschikbaar: Mentale en Intuïtieve Reset. Het is een eenvoudige methode, waarbij je zachtjes over je eigen hand aait (huid-op-huid contact). Daarbij spreek je de teksten van de 9 stappen van MIR rustig uit

Stap 1. Zuurgraad optimaliseren (breng je lichaam beter in balans wat betreft de zuurgraad – zie ook het Hoofdje links “zuur/basisch).

Stap 2. Detox alle toxische belasting (je lichaam zuiveren/reinigen).

Stap 3. Vader loskoppelen, Moeder loskoppelen (emotionele afhankelijkheid van de ouders en anderen in liefde loslaten).

Stap 4. Meridianen zuiveren (breng je energiestromen op orde).

Stap 5. Alle tekorten aanvullen (in je lichaam dus – je kan trek krijgen in bepaalde voeding – dat gaat weer over).

Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen (spreekt voor zich).

Stap 7. Basisbehoeften aanvullen (dit kan zijn op allerlei gebieden).

Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren (spreekt voor zich).

Stap 9. Missie verduidelijken (d.w.z. je missie in dit leven, waarom je hier op deze aarde bent).

Voor de details is het goed de website te bezoeken: http://www.mirmethode.nl

In principe is deze methode GRATIS – dus dat is mooi meegenomen!

Je kan je ook laten begeleiden, vragen stellen, een boek aanschaffen, lezingen bezoeken.

NIEUWE GERMAANSE GENEESKUNDE (GNM)

Zie: http://www.germaansegeneeskunde.info/

De Nieuwe Germaanse Geneeskunde werd ontwikkeld door Dr. Ryke Geert Hamer – een man die zelfs in de gevangenis terechtkwam omdat hij een alternatieve manier van genezen van kanker propageert. Ik zal heel kort vertellen wat zijn ideeën zijn – maar echt kort hoor, kijk voor echt goede info op de website van de GNM (hierboven). Als je verder de intro van deze pagina leest – helemaal bovenaan – zal je wellicht ontdekken hoezeer deze overeenkomt met de ideeën van Hamer.

Hamer is van mening dat kanker ontstaat door een plotselinge schok/conflict (geestelijk, lichamelijk, emotioneel, wat dan ook). Meestal is dat conflict te vinden zo’n jaar of 2 vóór de diagnose. Die schok geeft een reactie in de hersenen, en van daaruit gaat het lichaam reageren – ergens ontstaat dus een reactie = kanker (wáár de kanker dan zit heeft te maken met de aard van het oorspronkelijk conflict). Daarna verloopt het proces in 5 fasen die Hamer beschrijft.

In het begin ben je koud – maar verder vaak niet heel erg ziek. Na de diagnose kan het allemaal erger worden: dat is namelijk een nieuwe schok/conflict – met bijbehorende reactie). Je moet het oorspronkelijk conflict dat ontstond zien op te lossen (dat is altijd zo!) – en natuurlijk ook het conflict van de diagnose (doodsangst). Dat betekent voor het oorspronkelijk conflict: òf practisch iets doen (bijv.: je verloor iets – zorg dat je iets vindt dat die leegte vult), òf spiritueel iets doen (bijv.: je verloor iets dat op geen enkele manier kan worden vergoed – werk dan aan aanvaarding). Aanvaarding, vergeving van jezelf en anderen, vertrouwen, hoop – het zijn belangrijke begrippen in dit proces. Wat de diagnose betreft is aanvaarding essentieel – en vertrouwen dat het goed komt! Daarna zal het lichaam aan genezing beginnen, ook in fasen, dan word je meer warm – en het kan er heftig aan toe gaan… moe, met pijn in je alles en overal… (ik dacht meteen: ja, dat klopt, Herxheimer effect – zie het Hoofdje links hierover).

Ze bieden lezingen en zo aan, voor wie zich echt hierin wil verdiepen. Ik ben zover niet gegaan.

Toch heb ook ik van deze ideeën iets meegenomen. Voor mij zegt het:

1) Los je trauma of trauma’s op – spiritueel, emotioneel, lichamelijk, ga maar door.

2) Kanker is een natuurlijke reactie op iets dat mis ging in je systeem… vertrouw er op dat je lijf het ook kan herstellen.

3) Wees dus niet bang voor bobbels en knobbels, pijn hier en daar en overal – hoe vervelend ook – maar wacht tot het over gaat. Het lichaam weet wel wat het doet!

E.e.a. wil niet zeggen dat je geen therapieën, diëten, supplementen, vitaminen etc. moet nemen. Dat dus wel. Niet ieder lichaam is namelijk zomaar opgewassen tegen dit proces – dus je mag/moet het ondersteunen waar je maar wilt. Maar verder: vertrouwen dus!

Volgens mij zit hier wel iets in – misschien hier en daar wat kort door de bocht – maar er klopt wel veel. Ik kan die schok/conflict toestand aan het begin lokaliseren. Ik weet ook dat ik het in die periode steeds maar steenkoud had – en dat dit later overging en dat mijn handen weer warm werden. Ook de pijntjes, pijn in mijn alles hier en daar en overal, en de vermoeidheid kloppen. Ik noem dat dan altijd ontgifting. Dat is dus de genezingsfase.

Enfin, iets waar je zelf mee aan de slag kan – of probeer een therapeut te vinden die ook in deze richting denkt…

Voor naderen inlichtingen evt. therapie: Mies Kloos, http://www.levensbewustzijn.nlleveninvertrouwen@icloud.com

RECONNECTIVE HEALING

Reconnective Healing vind ik heel mooi, maar ik ben er niet in geschoold. Dus is het lastig voor me om kort te vertellen wat dit precies inhoudt. Ik doe een poging:

Reconnective Healing (gestart door Eric Pearl) gaat uit van de gedachte dat alles in dit universum bestaat uit energie, trillingen, frequenties. Al wat bestaat is onderdeel van één groot geheel van energie, en alles is met elkaar verbonden, en in evenwicht met elkaar. Als wij dit beseffen, worden we ons meer en meer bewust van de bron van alles, de scheppende kracht waaruit alles is voortgekomen. Vanuit die bron, die niet zichtbare werkelijkheid, worden wij genezen. Want als wij ziek zijn, is er iets in ons enigszins uit balans, we zijn een stukje van onze verbinding met het Al kwijtgeraakt – en willen we genezen dan zullen we weer verbonden moeten worden met die alomvattende bron… die je ook ons Hoger Zelf zou kunnen noemen (en ik noem het dan “God”)…

Als je “Reconnective Healing” googelt vind je heel wat praktijken van mensen die zo’n “Reconnective Healing” voor je kunnen doen.  Succes!

Ik geef hier door de praktijk van Helen Ann Snowdon. Zij heeft diverse keren een healing bij mij gedaan, en ik heb dat als heel prettig en helend ervaren. Warm aanbevolen dus.

Voor de prijs hoef je een bezoek aan Helen niet te laten, informeer maar!

Zij woont in Bennebroek.   http://www.helendereconnection.nl

Voor info over het Boek “The Reconnection” van Eric Pearl: zie http://www.thereconnection.nl/boek.html

http://www.bol.com/nl/p/de-reconnectie/1001004002853923/

VISUALISATIE

Iets heel aparts. In het begin ben ik daar een tijdje mee bezig geweest – o.a. met het tekenen van mijn tumor. Ik tekende dat daar van boven licht over scheen, en dat er dan stukken afbrokkelden… stromen van levend water voerden de restanten vervolgens weg!

Dat was een visualisatie van mij. Hier is een website waarop nog meer mogelijkheden staan. En je kan natuurlijk ook zelf een visualisatie bedenken – hoe meer het past bij JOU, hoe beter het werkt!

http://genezendvermogen.nl/kennisbank/visualiseren-bij-kanker/visualisaties-bij-kanker-je-eigen-visualisaties-maken-bij-kanker/

WHOLISM

Van een bezoekster aan deze website kreeg ik het volgende adres door: http://www.wholismproject.nl/. “Wholism”: het gaat dus kennelijk over “heelheid” – het met elkaar in balans brengen van lichaam, geest en ziel – als ik het goed heb begrepen. Ik heb even op de website gekeken: het ziet er aan één kant goed uit. Wat is dan de andere kant zal je wellicht vragen – wel, ik vond dit persoonlijk allemaal wat veel – dat is het eigenlijk. Maar… wat heel belangrijk is… die bezoekster is een mede-patiënt en zij heeft er heel veel aan! Dus kennelijk de moeite waard! Kortom – voor mensen die hier meer over weten: ik houd me aanbevolen voor info over jullie ervaringen… Dan kan ik op deze plek iets meer vertellen!