Handopleggers

Er zijn allerlei natuurgenezers die, naar zeggen vanuit de kracht van het hogere, door middel van handoplegging, aanraking of gebed genezen. Of althans beweren te genezen. Wat is waar? En kan je op deze manier zelfs kanker alternatief genezen? In eerste instantie was ik hoogst argwanend, en terecht. In de paniek-periode vlak na de diagnose raakte ik flinke sommen geld kwijt aan lieden die hun zakken vulden en mij vervolgens lieten zitten – met kanker en al. Oplichters. Eigenlijk is het een wonder dat ik er niet totaal op afknapte – ik was daar niet ver van af.

Toch heb ik me een half jaar na de diagnose door een vriend laten overhalen om het ondanks alles nog een keer te proberen. Hij raadde me aan Claus Rüdiger von Hertzberg – een Duitse handoplegger die verbonden is met genezers uit de Filipijnen. Zo reisde ik af naar Cloppenburg in Noord-Duitsland – met geen idee wat me nu weer te wachten stond. De behandeling op zich leek weinig voor te stellen: een lichte aanraking met de knokkels van de hand – door de kleding heen. Haalt dat nu wat uit? Vreemd genoeg begon ik gigantisch te hoesten zodra deze man mij aanraakte. Kennelijk gebeurde er iets. En in de nacht (ik logeerde een paar dagen in een hotel in Cloppenburg) – in de nacht dus voelde ik pijnsteken door mijn lijf – dat had ik nog niet eerder zo gevoeld. Enfin, na een paar dagen ging ik terug naar huis – heel moe, en nog aarzelend wat dit nou deed. Maar na korte tijd begon ik me beter te voelen. Mijn benauwdheid door de longkanker werd minder – ik voelde dat er iets was gebeurd. Zo kwam het dat ik toch een aantal keren ben teruggegaan. De ene keer met meer succes, de andere keer merkte ik minder, maar altijd gebeurde er wel iets. Soms had ik in de nacht na de behandelingen zelfs koorts, en dat vond ik bijzonder: mijn lichaam was aan het werk! Wel, wie belangstelling heeft kan op internet een test doen om te zien of je reageert op de energie van Claus. Dat is niet bij iedereen het geval namelijk. Ga naar  http://www.deutscherheiler.de voor info en naar http://www.hertzberg.energietest.page.ms/  voor de test. De prijs is redelijk: voor kankerpatiënten 50 euro per dag – daarvoor kreeg ik twee behandelingen. Er komt natuurlijk wel de reis bij – en zonodig het hotel – dus al met al kost het ’t een en ander. (Trouwens, als je per auto gaat is even buiten Cloppenburg voordelige logies-mogelijkheden – vraag maar aan Claus). Maar ja, ook al was het per OV met hotel erbij best prijzig, ik heb er geen spijt van. Deze man heeft mij niet totaal genezen (dat doet hij naar zeggen bij sommigen trouwens wel), maar bij mij heeft hij mijn ademhaling weer aardig op orde gekregen… als je longkanker hebt weet je hoe belangrijk dat is!

Werkt handoplegging dus wel – vraag je nu wellicht… Nou, naar mijn idee vaak niet, maar soms ook wel – zoals in het geval van Claus bij mij. Ik zou zeggen: informeer eerst goed of anderen er baat bij hadden. En wees argwanend zodra het heel erg duur is… integere mensen vragen je meestal niet onmogelijke bedragen!

Ik zeg dus niet dat het werkt, maar ook absoluut niet dat het niet werkt. Ik heb goede maar ook slechte ervaringen opgedaan – en al wat ik kan doen is die ervaring met je delen!