GcMAF

Wat is GcMAF?

GcMAF komt van nature voor in ons lichaam – het is een vitamine-D-bindend eiwit dat een belangrijke rol speelt in het menselijk afweersysteem. “Gc” is de code voor een bepaald gen in het menselijk lichaam en “MAF” is de afkorting voor Macrofagen Activerende Factor. Macrofagen zijn een soort witte bloedlichaampjes, letterlijk “grote eters” genaamd. Ik heb ze wel horen vergelijken met het PAC-mannetje: hap hap hap… 🙂 . De taak van GcMAF in ons lichaam is die macrofagen een signaal te geven dat het tijd is om tumoren en kwalijke micro-organismen in het lichaam op te ruimen.

Een mooi systeem, dat GcMAF, maar er kan een kink in de kabel komen. Kwaadaardige organismen, zoals bijvoorbeeld kankercellen en virussen, maken in ons lichaam een enzym aan dat Nagalase heet. Dit enzym onderdrukt de vorming van GcMAF-eiwitten en dat heeft tot gevolg dat de macrofagen nooit het bericht ontvangen over te gaan tot de aanval. Op deze manier onderdrukken kanker, maar bijvoorbeeld ook HIV en sommige virussen, door middel van Nagalase het immuunsysteem, waardoor foute cellen vrij baan hebben te groeien.

GcMAF wordt meestal toegediend door middel van injecties. De eerste tien GcMAF-inspuitingen gebeuren dan intraveneus – zo heb ik begrepen (het middel wordt in een ader gespoten). De volgende tien injecties kunnen onderhuids worden toegediend – wat eenvoudiger is. Gemiddeld schijnt de behandeling met GcMAF uit zo’n vijfentwintig injecties te bestaan, maar dat is sterk afhankelijk per patiënt.

De kosten van GcMAF injecties zijn heftig. Een prijs van €100,– per injectie is heel normaal, maar er zijn zelfs hogere prijzen bekend. Waarschijnlijk heeft dit de verspreiding/bekendheid van GcMAF enorm tegengehouden – in elk geval weerhield het mij van aandacht voor dit middel. DUUR (je hebt heel wat van die GcMAF-injecties nodig, dat loopt snel op) en ook nog eens moeilijk om er aan te komen. Hier onder geef ik wat adressen…

Is GcMAF alleen-zaligmakend? Werkt het altijd? Nou nee, dat kan je van geen enkel middel zeggen. Er zijn altijd mensen bij wie iets niet werkt – en mensen bij wie het maar matig werkt. Maarrr… de resultaten schijnen over het algemeen zeer bemoedigend te zijn, zo heb ik her en der gehoord. Laten we zó zeggen: als ik het destijds had kunnen betalen, had ik het vast wel gedaan. Een aanrader dus wat mij betreft, dat zeker wel. Maar aan de andere kant, ik heb al jaren overleefd, ook zonder GcMAF, dus houd goede moed als je er niet aan kan komen – om welke reden dan ook!

GcMAF-Yoghurt

De laatste tijd is er een andere manier om GcMAF tot je te nemen: in een yoghurt! Deze yoghurt van het merk Bravo heeft naar het schijnt een vergelijkbare GcMAF werking – alleen hier wordt het lichaam gestimuleerd zelf de benodigde GcMAF aan te maken, in plaats van een injectie. Klinkt heel natuurlijk en aantrekkelijk. Goedkoper/minder-duur ook dan GcMAF injecties, maar eigenlijk wel erg prijzig voor iets dat uiteindelijk een probiotica-yoghurt is – zij het met speciale samenstelling. Niet voor de krappe beurs dus. Ook het thuis bereiden/kweken van de GcMAF-yoghurt is best lastig heb ik de indruk (nooit zelf gedaan) – maar kennelijk is het te doen.

Onder vuur

GcMAF ligt de laatste tijd erg onder vuur – aangevallen door de farmaceutische industrie en aanverwanten. Nu heb ik altijd ‘t idee dat zoiets juist betekent dat het werkt – waarom zouden ze anders zo fel reageren – maar toch, het is vervelend – tot aan het gevaarlijke af voor producenten en behandelend artsen/therapeuten.

Hoe het verder gaat met GcMAF? Geen idee… Het is mogelijk dat dit middel toch bekendheid en alom-gebruik bereikt. Of het verdwijnt in de doofpot waarin wel meer alternatieve middelen zijn verdwenen. Maar goed, voorlopig IS het dus mogelijk er aan te komen – voor de wat ruimere beurs.

http://www.cvhg.nl/behandelwijzen.php#gcmaf (hier kan je je laten behandelen met injecties met GcMAF).

http://www.saisei-mirai.or.jp/order_gcmaf/   (Uit Japan, gespecialiseerd in GcMAF).

https://www.facebook.com/FirstImmune   (Facebook-pagina van een verkooppunt op ‘t Britse eiland Guernsey – ik weet niet of het momenteel in bedrijf is).

https://gcmaf.se/gcmaf/ (hier kan je Bravo-GcMAF-yoghurt bestellen).

Een goed alternatief voor de wat krappere beurs!

In Nederland is er een andere yoghurt, ViJo geheten, die een supergoede probiotica-yoghurt is. Voor wie die Bravo-GcMAF-yoghurt niet kan betalen naar mijn idee een goed alternatief en…: ViJo is gelukkig betaalbaar! Ik heb inmiddels al veel enthousiaste verhalen gehoord over deze bijzondere yoghurt, dus van harte aanbevolen. Je kan de basis-cultuur bestellen bij http://www.ngcenergyhealing.com.

De verdere bereiding is eenvoudig (dat doe je zelf thuis) – er zit een handleiding bij waar ik geen moeite mee had. En: je kan die basis-cultuur 10 tot 15x doorkweken (telkens 1 liter) – zodat je er lang mee kan doen. Voor een “kuur” met deze yoghurt kom je gemiddeld op een bedrag van zo’n € 30 à 40 in de maand (afhankelijk van hoeveel je gebruikt – je begint met 2x een eetlepel per dag – na enige tijd kan je het desgewenst opvoeren tot 2x een bakje per dag).